BT erfarer, at DBUs adm. direktør, Claus Bretton-Meyer, har taget kontakt til Michael Laudrup med henblik på jobbet, og at dialogen fortsat er i gang.

Opret abonnement på BT PLUS og læs om, hvor tæt Michael Laudrup er på jobbet som dansk landstræner - du får samtidigt adgang til tusindvis af artikler, guider og reportager i BT PLUS-universet.


Michael Laudrup er i høj grad i spil til dét danske landstrænerjob, der er ledigt, når Morten Olsen næste sommer smider joggingsættet i skraldespanden frem for vasketøjskurven efter 16 år i spidsen for de rød-hvide.

BT erfarer, at DBUs adm. direktør, Claus Bretton-Meyer, har taget kontakt til Michael Laudrup med henblik på jobbet, og at dialogen fortsat er i gang.

Det er nogle sonderinger, der ganske givet vil vække glæde blandt landsholdets fans. Som et fingerpeg viste en afstemning på bt.dk onsdag, at 50 procent af læserne ønsker Laudrup som landstræner. Nummer to på listen er Morten Wieghorst med blot 11 procent af stemmerne.

Ifølge BTs oplysninger har Bretton-Meyer selv igangsat dialogen med Laudrup og spurgt, om legenden har lyst til at blive Danmarks næste landstræner - og direktøren er blevet modtaget med et åbent sind.

Det kan virke som en selvfølgelighed, at dansk fodbolds største trænernavn er i dialog med DBU om et ledigt landstrænerjob, men virkeligheden er mere nuanceret.

Det er ikke mere end fem måneder siden, Brian Laudrup stillede spørgsmålstegn ved, om storebror Michael overhovedet var interesseret i jobbet og i at være landstræner ’under den nye DBU-ledelse’.

Også fra flere andre sider har der været sået tvivl om, hvorvidt Laudrup er klar til at arbejde i det nye DBU - og om DBU er klar til at arbejde med Laudrup.

Men det er unionen med Claus Bretton-Meyer i spidsen parat til. Laudrup er et af i alt 10 trænernavne, direktøren ifølge BTs kilder er i dialog med om jobbet som Morten Olsens afløser - og landets mest internationalt erfarne træner står af åbenlyse årsager endog meget højt på ønskelisten.

At der endnu er 10 navne inde i billedet, viser dog, at der fortsat er et stykke tid til det endelig afgøres, hvem der skal føre Danmark mod VM i Rusland i 2018. Endnu er intet aftalt eller underskrevet, og en offentliggørelse af navnet på Morten Olsens afløser ligger formentlig tre til fire måneder væk. Inden har landsholdet en række vigtige EM-kvalifikationskampe, der fra DBUs side ikke skal trækkes opmærksomhed fra.

Skal pilen til sidst pege på Michael Laudrup, er der flere ender, der skal mødes. Legenden skal sige ja til en lavere løn, end han har været vant til, og han skal samtidig lægge drømmene om mere eksotiske adresser på køl. Men timingen er god.

Laudrup har været uden job siden han i juni stoppede som cheftræner i Qatar-klubben Lekhwiya, og hverken de europæiske topklubber - eller klubberne fra den amerikanske MLS-liga - har, som Laudrup håbede, banket på hans dør.

Det har DBU nu i stedet gjort - og Laudrup har åbnet. De kommende måneder vil vise, om det ender med mere.

Claus Bretton-Meyer har ikke ønsket at kommentere historien, mens Michael Laudrup ikke har svaret på BTs henvendelser.