Danmarks herrelandshold er godt på vej til at vinde EM for hold for sjette gang ud af seks mulige.

Kazan: De danske badmintonherrer og -kvinder er nu kun en sejr fra at vinde hold-EM for sjette gang.

Lørdag middag kvalificerede det danske mandskab sig til slutkampen efter en semifinalesejr på 3-0 over Tyskland i den russiske by Kazan.

Viktor Axelsen sørgede for den afgørende tredje sejr, da han i løbet af en halv time slog Dieter Domke med 21-11, 21-17.

Dermed var Danmark foran 3-0, og det blev ikke nødvendigt at afvikle kamp fire og fem i holdkampen.

Jan Ø. Jørgensen havde lagt ud med at besejre Tysklands bedste kort, Marc Zwiebler, der er rangeret som nummer 19 i verden. Jørgensen vandt i to sæt med cifrene 21-17, 21-19.

Knapt så let gik det for Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen, der er rykket op som førstedouble efter Carsten Mogensens alvorlige sygdom.

Den danske duo smed fire matchbolde i andet sæt og måtte ud i et tredje, inden de havde vundet 21-14, 21-23, 21-16.

Senere lørdag bliver det afgjort, om finalemodstanderen skal være Frankrig eller England.

Det danske kvindelandshold levede ligesom herrerne op til favoritværdigheden i sin semifinale mod Tyskland senere lørdag.

Selv om Line Kjærsfeldt tabte den første single, så rettede Anna Thea Madsen og Mette Poulsen op ved at vinde de to næste singler.

Dermed var det op til den stærke double med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl at sende Danmark i finalen, og det blev aldrig et problem.

De tog første sæt i overbevisende stil, og ved 5-1 i dansk favør i andet sæt, valgte tyskerne at trække sig med en skade, hvilket sikrede den danske sejr på 3-1.

/ritzau/