Maja Stage Nielsen fra Esbjerg blev nummer tre ved en af de helt store mesterskaber i USA.

Houston. Dansk triatlon markerede sig lørdag fornemt i USA, da Maja Stage Nielsen kom på podiet i en af sportens mest prestigefyldte mesterskaber.

Det oplyser Ironman Danmark i en pressemeddelelse.

Maja Stage Nielsen kom i mål som nummer tre i Ironman North American Championship, der fandt sted i Texas.

Det var kun anden gang, at hun stillede op i en ironman-konkurrence, hvor deltagerne først skal svømme 3,8 kilometer, derefter cykle 180 kilometer og til sidst løbe 42 kilometer.

Danskeren kom op af vandet som nummer 12, men cyklede og løb sig derefter frem i feltet.

Jodie Robertson fra USA vandt konkurrencen foran Michaela Herlbauer fra Østrig. Danskeren kom i mål godt fire minutter efter vinderen og bare 29 sekunder efter Herlbauer.

Maja Stage Nielsen, der til daglig bor i Esbjerg, forsøgte sig første gang på den lange distance i 2016. Her endte det med en andenplads i Ironman Mallorca.