Joachim Fischer og Christinna Pedersen åbnede en lang danskerdag ved EM med en sikker sejr i kvartfinalen.

Kolding. Blot en halv time skulle den rutinerede danske mixeddouble med Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen bruge på at spille sig i EM-semifinalen i Kolding.

Den topseedede danske double vandt med 21-12, 21-12 over russerne Evgenij Dremin og Evgenia Dimova.

Fischer og Pedersen virkede indstillet på at gøre kort proces, og planen lykkedes. Ikke på et eneste tidspunkt var danskerne bagud i de to sæt, og sættene var kun lige ved de to gange 0-0.

- Vi havde forberedt os seriøst og var klar fra start til slut med en plan om at fyre den af derinde. Det synes jeg også, vi beviste, siger Christinna Pedersen.

Doublen har vundet EM de seneste to år. Målet er at hive endnu en guldmedalje med hjem.

Men selv om makkerparret på papiret er overlegne i forhold til deres modstandere, kommer de ikke sovende til en sejr, lyder det.

- Der er nogen, der vil se, om de kan indhente os og få viftet os af tronen. Vi går seriøst ind til alle opgaverne. Især fra i morgen af skal vi gøre vores allerbedste for at forsøge at holde dem bag os, siger Pedersen.

I semifinalen venter et useedet par fra Irland.

Kvartfinalen blev til gengæld endedestinationen for en anden dansk mixeddouble. Mathias Christiansen og Sara Thygesen, der var seedet som nummer tre i turneringen, tabte til et useedet fransk par i tre sæt.

I damesingle vandt topseedede Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl sikkert over et bulgarsk par.

På herresiden var der ligeledes fuld bonus for topseedede Mathias Boe og Carsten Mogensen, som fejede et tysk par af banen.

Andenseedede Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding var til gengæld nede med en matchbold, inden de spillede sig i semifinalen med en sejr over et engelsk par.

I semifinalen skal de to gange Mads møde et andet dansk par i form af tredjeseedede Kim Astrup og Anders Skaarup.

/ritzau/