Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel punkterede begge ved løbet på Silverstone. Pirelli har nu fundet fejlene.

Budapest. Det blev nogle meget dyre sidste omgange på Silverstone for Ferrari, da både Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen måtte se deres dæk eksplodere under det britiske grandprix.

Men dækproducenten Pirelli mener nu, at de har fundet fejlene. Og det var ikke kun fejl på Pirellis dæk, men derimod også eksterne faktorer, der førte til at begge de røde Ferrarier fik problemer.

I en skriftlig kommentar skriver Pirelli, at det var en ekstern kontakt, der førte til punkteringen hos finske Kimi Räikkönen.

- Den mulige årsag til ødelæggelsen er kontakt med en anden bil, der er ført til en delvis adskillelse mellem dækket og karosseriet i de to berørte områder, skriver de ifølge nyhedsbureauet AP.

- Der var ikke på noget tidspunkt tegn på træthed eller løsgørelse. Der var end ikke tegn på problemer på dækkenes stukture, skriver Pirelli.

Grandprixet på den legendariske bane endte som et af sæsonens mest seværdige, men den megen spænding og dramatik kunne Ferrari-kørerne helt sikkert godt have været foruden.

Kimi Räikkönen lå kort før mål nummer to. Men efter de store dækproblemer måtte han en ekstra tur i pit, og derfor sluttede han som nummer tre.

Den førende kører i den samlede VM-stilling, Sebastian Vettel, havde ligeledes problemer til slut. Også hans dækproblemer kostede en tur i pit på næstsidste omgang.

Fra en position som nummer tre raslede han ned som nummer syv på sine nye Pirelli-dæk.

Pirelli sagde i sidste uge, at Vettels dækproblemer skyldtes en sivende punktering.

/ritzau/