Jeg lider med Thomas Frank, for jeg ved, hvordan han har det i sin nuværende situation. Der er ingen, der hellere vil vinde end ham. Men som sagerne står, er det eneste, han kan gøre, at koncentrere sig om det han kan påvirke. Han skal i den grad forberede spillerne og holdet til kampen i Cypern. Det giver sig selv.

Opret abonnement på BT PLUS og læs BTs Superliga-ekspert Peter Sørensens analyse af de problemer, som Brøndby kæmper med i øjeblikket - du får samtidigt adgang til tusindvis af artikler, guider og reportager i BT PLUS-universet.


Jeg lider med Thomas Frank, for jeg ved, hvordan han har det i sin nuværende situation. Der er ingen, der hellere vil vinde end ham. Men som sagerne står, er det eneste, han kan gøre, at koncentrere sig om det han kan påvirke. Han skal i den grad forberede spillerne og holdet til kampen i Cypern. Det giver sig selv.

Han skal ned på Cypern og vinde kampen mod Omonia, for han kan ikke snakke sig fra det. Man kan godt komme med nogle analyser, som jeg tidligere har gjort, som peger væk fra Thomas Frank. Det ændrer bare ikke på, at han i sidste ende står som ansvarlig for, at sagerne er, som de er. Facit efter tre Superliga-kampe er tre nederlag og i Europa står Brøndby med et dårligt udgangspunkt til returkampen på Cypern på torsdag.

Det er selvfølgelig hårdt for en klub som Brøndby, der har et helt andet selvbillede, end det der i øjeblikket bliver vist på banen. Der kommer de små nuancer ind i billedet i forhold til at kunne have vundet kampen mod AGF i Aarhus, og at holdet kunne have fået point mod OB.

Brøndby burde være en sikker kandidat til en top-tre placering i Superligaen. Og holdet kunne sagtens have fået en langt bedre start, men det har man ikke.

For mig er det mest overraskende, at spillet ikke hænger bedre sammen. Det har det ikke gjort på noget tidspunkt i denne sæson. Det er underligt, fordi Brøndby faktisk så gode ud med nogenlunde de samme spillere i foråret.

Jeg er dog ikke så overrasket over, at holdet har problemer i Superligaen, fordi de spillere, der berettiger, at man vurderer Brøndby til at være et hold, der kan befinde sig i top tre, enten er ukampdygtige eller i dårlig form. På papiret er det et konkurrencedygtigt hold, men dem, der er købt ind til at skulle løfte holdet og løfte de tungeste byrder, kan ikke præstere på grund af skader eller underpræsterer på grund af dårlig form. Det gør selvfølgelig, at jævnbyrdige kampe meget let falder ud til modstanderens fordel.

Teemu Pukki er en af dem, der ikke fejler noget, men han er vældig ineffektiv. Han virker nærmest også som den eneste, der kommer frem til chancerne. Det er et kæmpe problem for klubben, fordi dem der leverer bedst i øjeblikket er unge spillere som Hjulsager, Phiri og Holst. Det er ikke godt, når de er så unge, fordi deres præstationer vil være svingende. De skulle jo tages i hånden af stjerner som Kahlenberg og Agger, men de er begge ukampdygtige.

De spillere, der er hentet ind til at være de nye stjerner, er i øjeblikket begrænset af at være langt fra deres topform. Derfor er de langt fra det niveau, som de er købt ind til. Hvorfor har klubben hentet Ronnie Schwartz? Det har man, fordi han var mulig at få fat i, og dels fordi man kan huske, hvor god han var i Randers. Det samme kan man sige om Magnus Ericsson. Han er hentet til klubben, fordi han var tilgængelig, og fordi han var god i sin tid i Malmö FF.

Men han er jo ikke nær så god endnu, som han var i Malmö FF. Så det niveau man har hentet dem på baggrund af, det er ikke det niveau, de rent faktisk leverer på.

De jævnbyrdige kampe afgøres af de bedste spillere i den sidste fase, men i den sidste fase er de nuværende Brøndby-spillere brændt ud. For Thomas Frank gælder kun én ting. En sejr på Cypern på torsdag kan være det, der skal til for at vende den synkende Brøndby-skude.