Det er synd for medarbejderne, at DR-sporten må lukke, men det var desværre forudsigeligt, siger den tidligere DR-studievært og redaktionschef Claus Borre.

- Det er højst beklageligt, og jeg føler virkelig med medarbejderne, men DR-sporten ligger, som den har redt, siger Claus Borre, der selv var ansat i DR i 28 år, inden han stoppede definitivt i 2005.

Den tidligere så populære redaktionschef siger til bt.dk, at han havde råbt vagt i gevær, men at ledelsen ikke lyttede til hans advarsler.

- Jeg kunne leve med, at vi mistede rettigheder til Formel 1 og boksning, selvom det var idrætsgrene, som jeg selv dækkede. Men da vi i 2003 end ikke ville byde på fodboldlandsholdet, sagde jeg, at det var en fatal fejlbeslutning, for fodboldlandsholdet er en kultur-institution i Danmark på linie med Krøniken, som på daværende tidspunkt var den helt store TV-serie.

Claus Borre anbefalede, at DR-sporten begyndte at lave sportsstoffet på en anden måde, når nu det blev sværere og sværere at få rettighederne til at sende fra idræts-begivenhederne.

- Man kunne lave interviews, man kunne lave dokumentarer, portrætter og analyser – en slags sportens ”Deadline”, siger Claus Borre til bt.dk

- Man måtte kort og godt produktudvikle og lave nogle andre ting, der ikke var nær så omkostningstunge. Det ville ledelsen – hverken sportens ledelse eller DRs ledelse – ikke. Og derfor anede jeg godt allerede i 2004, hvor det bar hen.

- DR ligger, som de har redt, og det er synd for medarbejderne. Men det er desværre ikke overraskende, at det er gået, som det er, siger Claus Borre, der i dag arbejder som direktør for B93 og endvidere som kommentator for Viasat og den ny sportskanal.