Brøndbys underskud på 153,8 millioner kroner er til at tage at føle på.

I Superliga-sammenhæng er det kun undergået af Brøndbys fatale 2012, da det hele så sort ud med et minus på 266,6 millioner kroner i klubben, samt FC Københavns 2009-resultat med et underskud på 246,8 millioner kroner.

Men trods en placering som nummer tre på den knap så flatterende liste og en egenkapital, der er nede på 80 millioner kroner – kun 20 millioner mere end det sorte 2012 – ser tingene anderledes lyse ud denne gang, vurderer sportsøkonom Jesper Jørgensen fra Deloitte – ej at forveksle med Brøndbys direktør af samme navn.

»Resultatet er ikke overraskende. Det er det første skridt for Brøndby frem mod 2017, da der skal være balance. Det her er investeringsår nummer to, og det er dyrt i en fodboldklub. De har heller ikke haft andet valg end at gå den vej, hvis de ville tilbage til toppen af dansk fodbold,« siger Jesper Jørgensen med henvisning til, at sportslige resultater kræver dygtige spillere.

Selv om de 233,6 mio. kr., klubben havde i egenkapital oven på aktieemissionen i 2013, er svundet kraftigt ind, er der flere ting, der peger i den positive retning, mener Jesper Jørgensen.

»Sponsorindtægterne er steget og burde måske endda stige mere. De seneste to år har klubben investeret i spillere for 60 millioner kroner. Hvis vi leger med tanken om, at de ingen havde købt, havde klubben faktisk heller ingen penge brugt,« siger han, men medgiver, at planen skal følges nøje i Brøndby, for at der ikke skal mangle penge igen inden længe.

»Det kræver, at klubben eksekverer på den her plan. Hvis den ikke gør det, kan den godt stå i en situation, hvor nogle skal skyde penge ind, eller den er nødt til at foretage nogle andre greb.«