Mathias Boe vil holde sig i gang, indtil det står klart, om Carsten Mogensen kan fortsætte badmintonkarrieren.

København: Det har været nogle hårde dage for Danmarks bedste herredouble i badminton; Mathias Boe og Carsten Mogensen.

I forbindelse med EM for hold i russiske Kazan fik Boe det dårligt og måtte opereres for en udposning i hjernen, og Mogensen var med fra nærmeste hold og fik sendt sin makker med ambulancen.

- Det har ikke været den sjoveste uge i mit liv. Jeg kom i en choktilstand. Først troede jeg, Carsten lavede en dårlig joke. Så blev jeg lidt handlingslammet, men reagerede heldigvis rimelig hurtigt og fik sendt ham af sted på hospitalet.

- Når jeg lukker øjnene, snurrer det lidt rundt, og det skyldes ikke, at jeg har været ude at drikke, men fordi det har været en hård omgang mentalt, fortæller Mathias Boe.

Han bliver løbende opdateret om Mogensens tilstand, og det seneste nyt er godt nyt.

- Tirsdag var en god dag for ham, da han var på sin første gangtur på 25 meter og sad lidt oppe. Det var positivt i forhold til dagen før, hvor han ikke var meget værd sidst på dagen.

- Lægerne siger, han sover lidt mere, end hvad godt er, men det er ikke alarmerende. Det går fremad, men det er meget små skridt, siger Boe.

Han er selv rejst tilbage til Danmark, mens der kommer til at gå lidt tid, inden den opererede Mogensen er klar til den lange flyvetur.

Det er endnu uvist, om Carsten Mogensen bliver klar til at genoptage karrieren, og det faktum har fået Boe til at gøre sig nogle tanker om den kommende tid.

- Jeg har tænkt lidt over, hvad jeg selv skal og har også talt med landstræner Lars Uhre. Min plan er at holde mig i gang og spille et par turneringer i den nærmeste fremtid med en anden makker, indtil situationen er mere afklaret.

Badmintonduoen har OL i Rio som sæsonens helt store mål, men nu er spørgsmålet, om de overhovedet kan stille op sammen.

- Om det er realistisk, ved jeg ikke. Lægerne har erfaringer, men der er ingen rød tråd i dem. Spørgsmålet er, om der er gået noget i stykker i Carstens hjerne. Det er for tidligt at sige.

- Måske ved vi om halvanden måned, at han ikke kommer tilbage og spiller. Eller at hans helbred er godt nok til at fortsætte. Men det vil være rent gætteri lige nu, lyder det fra Boe.

/ritzau/