Danmark får to herresingler og en med i hver af de øvrige fire rækker til OL i Rio de Janeiro.

København: Når badmintonturneringen sættes i gang ved OL i Rio de Janeiro til august, så bliver det med dansk deltagelse i alle fem rækker. Det er dog kun i herresingle, Danmark har to skud i bøssen.

Det lægger fast, efter at verdensranglisten blev offentliggjort torsdag, oplyser Badminton Danmark.

Det er verdensranglisten 5. maj, som fordeler nationspladserne til OL i badminton, og her får Danmark en plads i damesingle, mixeddouble, herredouble og damedouble, mens der er to danske pladser i herresingle.

Badminton Danmark skal inden 24. maj indstille til Danmarks Idrætsforbund (DIF), hvilke spillere man ønsker at sende afsted.

De danske spillere, som har sikret Danmark de ovenstående kvalifikationspladser, er Viktor Axelsen, Jan Ø. Jørgensen, Hans-Kristian Vittinghus, Line Kjærsfeldt, Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl, Carsten Mogensen/Mathias Boe og Christinna Pedersen/Joachim Fischer.

Da der maksimalt må være to i hver række fra hvert land, bliver Hans-Kristian Vittinghus givetvis sorteper i herresingle, da Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen ligger højest på verdensranglisten og derfor med al sandsynlighed bliver indstillet af forbundet.

I herredouble vides det endnu ikke, om Carsten Mogensen når at blive klar efter sin operation i hjernen, så han og makkeren Mathias Boe kan komme til OL.

Ellers står de nykårede europamestre Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding klar til at overtage pladsen formentlig.

/ritzau/