Kendte spillere og trænere står i kø for at anbefale den succes-rige portugiser til jobbet som engelsk landstræner.

José Mourinho har selv bedt det engelske fodboldforbund om at henvende sig, hvis man er interesseret i at hente ham til jobbet som ny landstræner. Og hvis FA følger rådene fra en lang række af fodboldens profiler, kan den kontroversielle portugiser snart forvente at besøg fra London.

I øjeblikket står de allesammen i kø for anbefale Mourinho. Tidligere har Manchester United-manager Alex Ferguson varmt anbefalet sin tidligere konkurrent, og nu blander Sven Göran Eriksson sig i koret af rosende stemmer.

- Jeg forstår, hvorfor man vil have Mourinho. Han er farverig, og medierne elsker ham, så selvfølgelig forstår jeg det. Mourinho har allerede vist, at han kan vinde de store trofæer med Porto og med Chelsea, og hvis han kan gøre det med de hold, kan han også gøre det med England.Og det vil også være en fordel for ham, at han kender mange af spillerne fra sin tid i Chelsea.

- At være engelsk landstræner er det største fodbold-job i Europa - i hele verden, fastslår Eriksson, der tidligere selv var engelsk landstræner uden den store succes.

Chelsea-spillerne John Terry og Ashley Cole har tidligere givet Mourinho deres varmeste anbefalinger til jobbet.

Liverpool-angriberen Peter Crouch ønsker sig også en Mourinho som landstræner i julegave.

- Jeg tror, at hvis han overtog holdet, ville han gøre det ekstremt godt. Vi har brug for en, der kan få det bedste ud af os. Han var fantastisk, da han var i Chelsea. De var så stabile, fastslår den lange Liverpool-angriber.

FA-direktør Brian Barwick er manden, der har hovedansvaret for at finde den næste engelske landstræner, og i jagten på den rette rådfører han sig med en lang række af fodbold-verdens store navne.

Han har allerede konsulteret Michel Platini og Franz Beckenbauer, og han ventes snart at skulle have samtaler med Alex Ferguson, Arsene Wenger og de tidligere engelske landstrænere Glenn Hoddle, Bobby Robson og Graham Taylor.

Barwick har været klar i mælet om, at han leder efter en verdensklasse-manager med international erfaring.

I mellemtiden har Portsmouths manager Harry Redknapp luftet tanken om, at han kun er blevet anholdt på en mistanke om bedrageri, for at sætte ham i en dårligt lys i forhold til hans ansøgning om at blive landstræner. Men det udelukker anonyme FA-kilder overfor avisen Daily Express.

- Han var aldrig på vores liste over mulige emner - hverken den korte eller den lange.