OPRET ABONNEMENT PÅ BT PLUS HER og få dagens krydsord og dagens juleopskrift, der i dag er julecheesecake.

Pebernøddebund, brændte mandler og gløgg på toppen. Den smager ganske enkelt af jul!

Herudover får du også dagens klumme og dagens krydsord.


Julecheesecake: Dessert til ca. 12


(Denne opskrift er bragt i samarbejde med Karolines Køkken)

Pebernøddebund, brændte mandler og gløgg på toppen. Den smager ganske enkelt af jul!

Ingredienser:

  • 300 g pebernødder
  • 50 g fuldkornshvedekiks, f.eks. digestive
  • 150 g smør - smeltet
  • Lagkageplast (ca. 8 cm bred)

Fromage:

  • 4 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 4½ dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%
  • 1 spsk. appelsinskal (usprøjtet)
  • 2 spsk. friskpresset appelsinsaft
  • 200 g Buko® Naturel

Gløgg-gelé:

  • 2 blade husblas
  • 2 dl gløgg
  • 100 g grofthakkede brændte mandler

Pynt:

  • Guldstøv

Pebernøddebund:

Kom pebernødder og kiks i et blenderglas og blend i ca. 30 sekunder - til de er findelt. Kom kikseblandingen i en skål, tilsæt smør og rør blandingen godt sammen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast. Fordel blandingen i springformen, pres kiksbunden godt sammen og pres den halvt op ad siderne i springformen (ca. 4 cm).

Fromage:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk vanilje, resten af sukkeret, flødefraiche, appelsinskal og -saft til et let skum. Rør flødeosten blød med lidt af fromageblandingen og vend den bløde flødeost i fromagen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den over vandbad. Afkøl husblassen med lidt af fromageblandingen og vend det i resten af blandingen. Fordel fromagen over pebernøddebunden i springformen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Gløgg-gelé:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Varm imens 1 dl gløgg til lige under kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt husblassen heri. Køl af med resten af gløggen. Lad blandingen køle af i ca. 15 min. og hæld meget forsigtigt geléen over fromagen i springformen og lad den stå i yderligere ca. 1 time i køleskabet.

Tag forsigtigt kagen ud af formen, fjern lagkageplast og stil den på et fad. Drys brændte mandler og guldstøv i et 2 cm bredt bånd langs kanten af kagen og server.

Energiindhold for hele retten: 24.480 kJ

Energifordeling: Fedt: 60%. Kulhydrat: 34%. Protein: 5%. Alkohol: 1%. Fiber: 12,1 g.

Dagens klumme: Find én, du kan regne med

Af Tanja Hultengren - motionsekspert

Jeg storelsker julen, maden, hyggen, levende lys og traditionerne. Men for at jeg kan nyde alle julens glæder – og der er mange – så skal jeg have en plan i bedste Olsen Banden-stil.
Jeg skal bruge en ven, en aktivitet og en kalender.
Når julefrokosterne, middagene og æbleskiverne sniger sig ind på mig, så bliver jeg nødt til at sørge for, at jeg står til ansvar over for nogen. Og jeg tænker, at det er et godt råd at give videre til dig. Find dig en ’trænings-ven’, som du skal stå til ansvar overfor.

Vennen/veninden må meget gerne være en, som du konkurrerer en smule med – en du ikke vil lade vinde. For det er ikke altid lysten, der får dig tidligt op lørdagen efter firmajulefrokosten. Det er snarere frygten for at tabe ansigt...
Personligt har jeg to slags træningsbuddies, mine gode træningsveninder og konkurrenter, hvor jeg altid skal være en smule overskudsagtig; og så dem, som forventer, at jeg altid er overskudsagtig og bringer energi til træningen.

Du har nu en træningsbuddy, og nu skal der fastlægges aktivitet og tidspunkter. Vær realistisk, december er et langt race, og det er ikke nu, du skal sætte rekorder i antal ’burpess’ eller personlige rekorder på 10 km – du skal bare overleve måneden ud!
Find en træningsform som er hurtig, effektiv og overskuelig. Sæt dig ned med din nye træningsbuddy og læg ’The Master Plan’. Sæt dage ind i kalenderen med det samme, og nyd julens glæder. De smager bare bedre, efter du har fået sved på panden.

Dagens julekrydsord

OBS: For at kunne løse opgaverne skal du printe pdf'en i A4-format