Amerikanske forskere mener, at en diæt med få kulhydrater er bedst til at holde maven flad.

Af Videnskab.dk

Den mad, du vælger at spise, kan have stor betydning for kroppens forbrænding og dermed hvor nemt, du kan holde vægten efter en slankekur. Det antyder et nyt studie fra USA, hvor en diæt med lavt indtag af kulhydrater havde den bedste effekt, skriver forskning.no ifølge Videnskab.dk.

Amerikanske forskere, der bl.a. er tilknyttet Brigham and Women’s Hospital og Children’s hospital i Boston, studerede 21 overvægtige mænd og kvinder, der var mellem 18 og 40 år gamle.

Læs også på Videnskab.dk:
Mørk chokolade med hørfrø og chili øger forbrændingen

De overvægtige forsøgspersoner blev sendt på slankekur i 12 uger, hvor de tabte mindst 10 procent af deres vægt.

Efter sådan en kur tager man oftest hurtigt vægt på igen. En af årsagerne er, at kroppen tilpasser sig et lavere indtag af mad ved at sætte forbrændingen ned.

De nye forskningsresultater antyder dog, at den mad, man indtager efter slankekuren, påvirker, hvilket nyt niveau, forbrændingen lægger sig på.

Læs også på Videnskab.dk:
Motion gør dig mere sund end et vægttab

Efter kuren fulgte forsøgspersonerne tre forskellige diæter, og de, der var på en diæt med ekstremt lavt indhold af kulhydrater, var dem, der forbrændte flest kalorier, når de var i hvilke.

Faktisk forbrændte de gennemsnitligt 300 kcal om dagen mere end forsøgspersonerne på en traditionel diæt. Det svarer til en times cykeltur – hver dag!

Andre artikler fra Videnskab.dk:

Vil du være slank, skal du gå til diætist

Se bilen, der kører på ren luft

Gibbonaber på helium synger som sopraner