Sundhed og fast food hænger sjældent sammen. Det har stjernekokken Thomas Rode fra Michelinrestauranten Kong Hans i København tænkt sig at lave om på med den nye fast food restaurant Palæo i Torvehallerne i København, der skal servere stenalderkost til moderne hulemennesker.

Selv smed han sidste år seks buksestørrelser ved at omlægge sine kostvaner og holde fingrene fra de stjernespækkede retter på arbejdspladsen og i stedet gå tilbage i tiden for at genfinde de ægte fødevare. Det gjorde han med stenalderdiæten.

- Jeg har aldrig haft det bedre. Det har virkelig ændret min hverdag, og jeg har fået masser af energi, siger Thomas Rode, der hver aften toner frem på Kanal 5 i ‘4 stjerners middag’.

Det får du med B.T. Plus:
- Hele artiklen ‘Sådan blev tv-kokken slank’
- Principperne bag kuren
- Sådan levede stenaldermændene
- Opskrift på ‘Meatza med svampe’

Det kan du også få med B.T. Plus:
- Den ultimative slankepakke:
-
-

Husk at med et abonnement på B.T. Plus får du adgang til ikke bare dette hæfte, men til  for kun 29 kr. pr. måned.



Sundhed og fast food hænger sjældent sammen. Det har stjernekokken Thomas Rode fra Michelinrestauranten Kong Hans i København tænkt sig at lave om på med den nye fast food restaurant Palæo i Torvehallerne i København, der skal servere stenalderkost til moderne hulemennesker.

Selv smed han sidste år seks buksestørrelser ved at omlægge sine kostvaner og holde fingrene fra de stjernespækkede retter på arbejdspladsen og i stedet gå tilbage i tiden for at genfinde de ægte fødevarer. Det gjorde han med stenalderdiæten.



- Jeg har aldrig haft det bedre. Det har virkelig ændret min hverdag, og jeg har fået masser af energi, siger Thomas Rode, der hver aften toner frem på Kanal 5 i ‘4 stjerners middag’.

Kosten er baseret på de fødevarer, som jægere og samlere levede af for 15.000 år siden. Det vil sige fisk, kød, bær, frugt og grønt. Tilsætningsstoffer, mælk, korn og ris er bandlyst.

- Der er ikke noget hokus pokus i stenalderkosten. Man skal bare undgå alt, hvad der hedder sukker og stivelse. Det er faktisk ret let, hvis man tænker sig om. Jeg har ikke sat mig ned og læst store afhandlinger om emnet. Jeg forholder mig bare til, hvad man spiste, før landbrugssamfundet. Hvis de ikke spiste det dengang, kan det ikke være det, vi skal spise i dag, siger stjernekokken.

Kostændringen har vendt op og ned på stjernekokkens liv. Han har mere energi og færre kilo. For netop kostens sunde virkninger er vigtig for tilhængere af diæten. Kosten forebygger diabetes og hjertekarsygdomme, som danskerne i disse år døjer med, samtidig er den effektiv både til at tabe de ekstra kilo og til at holde dem væk, da det er muligt at ændre sine kostvaner for livet med denne kost.

Men selvom det er blevet vane for mesterkokken at leve efter stenalderens kostprincipper, så er der stadig plads til nydelse.

 

 

En lur på sofaen

 


- Jeg er ikke hellig. Selvfølgelig skal der være plads til søde sager ind imellem, men jeg kan virkelig mærke det på energien. I går lavede jeg pandekager med ungerne, og bagefter blev jeg nødt til at gå hen og tage en lur på sofaen. Der skal være plads til den slags en gang imellem, men det skal ikke tage overhånd, siger han.

Thomas Rode brænder for stenalderkosten, og derfor var det naturligt for ham at blive konsulent på projektet med en ny fastfood restaurant, der udelukkende serverer stenaldermad.

- Jeg havde længe gået og tænkt over at lave sådan et koncept. Jeg synes ikke rigtig, man kan få noget ordentligt mad på farten. Det ender med at være en hotdog eller en kebab, hvor man smider brødet væk eller et kyllingespyd fra 7/Eleven. Der mangler et sted, hvor man kan få noget hurtigt at spise med gode råvarer, siger Thomas Rode.

Restauranten åbner den 1. marts. Her har Thomas Rode stået for at skabe menuekortet, der kommer til at bestå af fastfood, som vi kender det fra f.eks. pizza, suppe og hotdog, men med et stenalderligt tvist uden sukker, brød og stivelse.