Det kan virke uoverskueligt at finde rundt i alle de slankekure, som du dagligt støder på i ugeblade og i tv. Det kan derfor også være rigtig svært at vide, om du spiser lige så sundt, som du går rundt og tror.

B.T. Slanks kostekspert, Anna Munkesø, hjælper dig med at gennemskue, hvor sunde de sunde snacks egentlig er.

Ekstremt mange madvarer, der profilerer sig som sunde, er i virkeligheden smækfyldt med sukker, salt eller fedt.

Vil du også tabe dig. Så meld dig ind i B.T. Slank HER

Der er stor forskel på, hvad man betegner som sundt. Selv om et produkt er smækfyldt med kostfibre, kan det stadig indeholde mange kalorier.

- Faktum er, at for at tabe dig skal du spise færre kalorier, end du forbrænder. Selv om et produkt er stemplet som sundt, enten fordi det er et light-produkt uden sukker, eller fordi det ikke indeholder fedt, kan det stadig godt være en kaloriebombe, siger diætist Anna Munkesø.

Fyldt med sukker

De fleste forbinder f.eks. müslibarer med en sund livsstil, men i virkeligheden er de sprængfyldt med sukker og fedt fra nødder og frø. De fleste müslibarer indeholder næsten lige så mange kalorier som en marsbar.

Inden du kaster dig over din næste snack, så kast et blik på næringsdeklarationen. Her kan du se, om din snack virkelig er så sund, som du går og tror. En god tommelfingerregel siger, at du til hvert mellemmåltid må få ca. 100 -150 kalorier. Men ifølge Anna Munkesø gælder det om at fokusere på, hvor kalorierne kommer fra:

- Problemet er ikke at spise 150 kalorier, men derimod at spise noget, der mætter mest muligt for 150 kalorier. Spiser du for eksempel to riskager, har du ganske vist kun spist 100 kalorier, men det er tomme kalorier, du har indtaget, og du vil ikke få nogen særlig god energi fra dette mellemmåltid.

Det vil sige, at du i løbet af kort tid vil føle dig sulten igen, og du vil derfor have svært ved at styre mængderne til aftensmåltidet.

Derudover får mange også lyst til at spise noget sødt.  

Vil du også tabe dig? Få hjælp til at smide de overflødige kilo med B.T.