Mange rasede, da det for nylig kom frem, at den populære stenalderkost skulle øge risikoen for at udvikle kræft lige så meget som rygning. Måske var raseriet berettiget.

Er du sprunget på stenalderkost, som indeholder store mængder protein, har du samme risiko for at udvikle kræft, som en der ryger 20 cigaretter om dagen. Sådan lød budskabet i flere medier, inklusive BT selv, forleden.

Men nu skriver mediet PubMedHealth, at det er en forkert konklusion på et studie, som er præget af usikkerheder.

Det skriver Videnskab.dk: Ny forvirring: Stenalderkost er ikke lige så farligt som rygning

• Konklusionen er nemlig baseret på et studie af 24 timers varighed, og det kan dermed ikke sige noget om langtidseffekten.

• Forsøgspersonerne med en alder over 65 fik i denne 24 timers periode faktisk reduceret deres risiko for at dø tidligere pga. cancer. Det betyder, at der alt i alt ikke var en øget kræftrisiko for protein-spisere.

• Forskerne indberegnede heller ikke vigtige fysiske faktorer som for eksempel fysisk aktivitet i deres undersøgelse.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Stenalderkost er mere slankende end kostrådene

Er stenaldermad overhovedet sundt?