Udover over enkelte andre dyr, så er vi mennesker den eneste art som holder af at kysse hinanden. Og vi gør det ofte. Men hvorfor kysser vi egentlig?

De er over det hele, og de gør det hele tiden. Unge som gamle. Nyforelskede, kærestepar og ægtefæller. De kysser, og de kysser meget. Men er de egentlig klar over, hvorfor de gør det?

Faktisk er der en helt bestemt forklaring på det. En ny undersøgelse viser nemlig, at vi bruger kysset til at bedømme andre og som en metode til at sortere mellem bejlerne. Det skriver nyhedsmediet Livescience, ifølge Videnskab.dk.

»Kysset findes i stort set alle former for samfund og kulturer, og fordi det er så udbredt, så har det måske en mening,« siger professor i eksperimentalpsykologi Rafael Wlodarski, der har stået bag en ny undersøgelse til Livescience, ifølge Videnskab.dk.

Vi kysser for at bedømme
Hans undersøgelse kunne tyde på, at vi blandt andet bruger kysset til at bedømme vores potentielle partnere, og at mennesker, der føler en høj social værdi, bruger kysset til at sortere ud i bejlerne.

Læs også på Videnskab.dk: Sådan opstod kysset

I undersøgelsen blev deltagerne spurgt til, hvor attraktive de selv syntes, de var, samt hvor kræsne de var med deres partnere, og hvor vigtigt det var at kysse.

Her viste det sig, at de personer, der fandt sig selv attraktive, og derfor kunne tillade sig at være kræsne, vurderede kysset som vigtigere, end andre deltagere gjorde.

Læs også på Videnskab.dk: Kys kæresten foran fremmede og få sunde børn

Derudover var kvinderne også mere kræsne med deres partnere, og de vurderede også kysset som vigtigere end mændene. Det forklarer forskerne ved, at kvinden, fra naturens side, tager en større risiko, når hun vælger sin partner, fordi hun bliver gravid og skal amme det potentielle barn.

Andre artikler på Videnskab.dk:
Derfor gør kærlighed dig uovervindelig

Vores hjerner vil have romantiske film