Her får du en guide til, hvordan du kan sikre din fremtid efter skilsmissen.

Du risikerer at stå med en meget lille pension som ældre, hvis du bliver skilt inden. Pensioner deles nemlig kun ved skilsmisse, hvis man opretter en ægtepagt.

Som ægtefolk vi dele – nu smutter jeg med det hele. Over halvdelen af alle gifte danskere mener, at pensioner skal fordeles ligeligt, hvis man bliver skilt – og dét gør 40 pct.

Men vil man dele, kræver en lov fra 2007, at man opretter en ægtepagt, hvilket kun godt hvert tiende par har gjort. Og ifølge tal fra Tinglysningsretten er antallet af nye pagter halveret, siden loven blev vedtaget. 

I denne BT PLUS-pakke får du:

  • Skilsmisse truer din pension
  • Loven om pensioner og skilsmisse
  • Fakta: Skilsmisser
  • Case: Ægtepagt midt i romantikken
  • De forskellige pensionsformer
  • Guide: Sådan opretter du en ægtepagt

Med et BT PLUS-abonnement får du adgang til alle guider om sundhed, kost og motion og meget mere. Du kan blandt andet læse om: 

Lov medførte boom

Fra den ene dag til den anden blev flere hundrede milliarder pensionskroner fjernet fra de danske ægtepars formuefællesskab, da Folketinget indførte, at pensioner ikke længere skal deles ved skilsmisse. Hvis man ønskede at sikre hinanden i alderdommen, krævede det pludselig en tinglyst aftale mellem ægtefællerne.

Det førte til, at der i 2006 og 2007 blev indgået mere end dobbelt så mange ægtepagter som normalt. Siden er det støt og roligt gået i glemmebogen. I hvert fald blev der i 2012 kun oprettet knap 9.000 ægtepagter, hvilket er samme antal som i årene før de nye regler.

Se her, hvordan du bedst sikrer din fremtid, ved at sikre din pension ved skilsmisse.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her