Danmarks suverænt bedst sælgende romanforfatter er klar med femte bind i serien om Afdeling Q. Få forretningsmanden og forfatteren Jussi Adler-Olsens personlige beretning om vejen til succes.

Det hele begyndte langt nede i Vestafrika - eller, hvis man skal være helt nøjagtig, med en glemt fødselsdag. 

En dag i november 2010 blev Jussi Adler-Olsen ringet op af sin gamle ven, Jesper Helbo, der er kunstmaler, globetrotter og webmaster på forfatterens hjemmeside.

- Du glemte vist noget i går, sagde Jesper.

- Hvad?, spurgte Jussi intetanende.

- Min fødselsdag, lød svaret.

Adler-Olsen var temmelig ked af forglemmelsen og svarede derfor lidt stor i slaget: »Det er ikke godt. Hvad kan jeg gøre til gengæld?« Vennen foreslog ikke helt ubeskedent en tur til Afrika. Det lød dyrt, syntes Jussi, men sådan blev det. Og her blev grundlaget for forfatterens succes "Afdeling Q" skabt.

Vi møder kongen af dansk krimi i sin nye forfattervilla på Prins Valdemars Alle i Allerød. Det er vist første gang i dansk litteraturhistorie, at en forfatter har købt en villa, et forretningsdomicil, hvorfra han driver sin forfattervirksomhed. Det er ikke kun hér, han skriver, det er også her, han møder journalister og TV-hold fra hele verden, det er her, han forhandler filmkontrakter og mødes med agenter, forlagsfolk og andre, der er har med hans omfangsrige forfatterskab at gøre.

Foreløbig er det blevet til 10 millioner solgte bøger over hele verden samt filmkontrakter både i udlandet og i Danmark, hvor filmselskabet Zentropa lige nu er i gang med filmatiseringen af den første Afdeling Q-roman, 'Kvinden i buret', med Nikolai Lie Kaas og Sonja Richter i hovedrollerne. Det har gjort forfatteren til tocifret millionær og sat ham i stand til at erhverve forfatterhuset i Allerød.

Kom med en tur rundt i huset, hvor et hold af håndværkere er ved at færdiggøre haven. Han fortæller med glæde om projektet, for han er bidt af gamle huse og har egenhændigt sat flere af slagsen i stand - det gælder også hans privatbolig i Allerød. Men hør især den personlige beretning om vejen til forfatterens succes.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her