B.T. tilbyder en række RSS-feeds med de seneste nyheder og de mest læste artikler på bt.dk.

bt.dk tilbyder mange forskellige RSS-feeds til brug i RSS-læsere og på blogs.
Vore RSS-feeds er gratis og de indeholder overskrifter, resuméer og
links til den fulde artikel på bt.dk.   

Feeds - Seneste nyt

Seneste nyt på B.T.

Nyheder

Underholdning

Forbrug

Sundhed

Krimi

Politik

Musik

Utroligt

Biler

Digital

Feeds - Mest læste

Mest læste

Nyheder

Underholdning

Forbrug

Sundhed

Krimi

Politik

Musik

Utroligt

Biler

Digital

Hvad er RSS-feeds?

RSS er et XML-baseret format til at distribuere indhold. RSS-feeds giver dig mulighed for at nemt og hurtigt at følge med i strømmen af nyheder fra dit favorit website. Via RSS-feeds kan du få de seneste overskrifter serveret ét sted lige så snart nyhederne er publiceret uden at skulle surfe rundt på forskellige nyhedswebsites.

Der er nogen uenighed om hvad RSS reelt står for, men de fleste hælder til "Really Simple Syndication", som kan oversættes til rigtig simpel syndikering eller let opdateringsstrøm. RSS er således en teknologi, der bruges til at distribuere indhold.

Hvordan bruger jeg dem?

For at bruge RSS-feeds, skal du enten downloade et program kaldet en RSS-læser - også kaldet en newsreader - eller tilmelde dig en webbaseret RSS service.

Når først du har valgt en newsreader, er det blot at bestemme dig for hvilket indhold du ønsker at modtage. Fra bt.dk kan du for eksempel vælge vores generelle nyhedsliste eller specifikke lister med sidste nyt fra sektioner som Krimi, Sport eller Kendte. Du kan også vælge feeds med de mest læste på bt.dk eller vore sektioner.

Når du har tilmeldt dig et eller flere feeds vil din RSS læser automatisk indsamle og vise de RSS-feeds du abonnerer på.

Hvordan får jeg en newsreader?

Der er en række forskellige newsreaders tilgængelige, og flere versioner kommer til hele tiden. Nedenfor har vi listet en række newsreaders til forskellige platforme og operativsystemer:

Windows:

# Feedreader

# RssReader

# Mozilla Firefox

# Opera

Mac OS X:

# NetNewsWire Lite

# Tinderbox

# Mozilla Firefox

# Opera

GNU/Linux:

# Straw

# Liferea

# Mozilla Firefox

# Opera

WEB:

# Bloglines

# NewsGator

# My Yahoo!

# iGoogle

Hvordan tilføjer jeg et nyhedsfeed?

Det kommer an på hvilken RSS-læser du anvender, men proceduren er i de fleste tilfælde næsten den samme. Du kan som regel tilføje et newsfeed ved at skrive adressen til RSS feedet i newsreaderen. I de fleste RSS-læsere er det også muligt blot at trække RSS logoet med musen over i newsreaderen.

Nogle webbrowsere herunder Firefox, Safari, og Opera tjekker automatisk for nyhedsfeeds, når du besøger et website, og viser et ikon, hvor de finder et feed. Dette gør det langt nemmere at tilføje nyhedsfeeds.