Ulykkelig dreng til kronprinsesse Mary: Min mor er død

Kronprinsesse Mary befandt sig i går flere tusinde kilometer væk fra sine egne fire børn. Alligevel viste hun stor moderlig omsorg, da hun sammen med udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen besøgte to flygtningelejre i Rhakine-staten i det nordlige Myanmar.

Under besøget i Say Tha Mar Gyi-lejren måtte hun trøste en ung, moderløs dreng, der brød sammen i tårer, da han fortalte Mary sin personlige og barske historie. Abdul Hafes er blot 15 år, men har allerede mistet sin mor. Historien gjorde stort indtryk på Mary, fortæller BTs fotograf, Keld Navntoft, der har fulgt Kronprinsessen og ministeren i Myanmar.

- Mens han fortæller sin historie, begynder han at græde. Man kunne se, at Kronprinsessen var meget berørt. Det var helt klart et af de mest rørende punkter på turen, siger han om Mary, der med strøg på jakken og trøstende ord viste dyb medfølelse og moderlig omsorg overfor Abdul Hafes.

Kronprinsesse Mary er protektor for Dansk Flygtningehjælp, og det var derfor, hun var på besøg i lejrene. I den anden lejr - Sat Roe Kya-lejren -  hilste Kronprinsessen blandt andet på den 39-årige Daw Wai Tin, der er gift og har seks børn. Hun er en af de beboere, der har fået et levebrødslegat af Dansk Flygtningehjælp. Det har hun brugt til at starte en lille forretning i lejren, hvor hun sælger risnudler.

De to lejre var sidste stop på Kronprinsessen og ministerens tur til Myanmar. De har også besøgt et 2.500 år gammelt buddhistisk tempel og Marie Stopes International Clinic, der arbejder med familieplanlægning, spædbørnspleje, HIV-test og behandling.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08