BRITAIN-ROYALS-VISIT
Catherine. Arkivfoto Foto: Chris Jackson
BRITAIN-ROYALS-MARRIAGE-EQUESTRIAN-RUGBYU
Den kendte og prisvindende forfatter Hilary Mantel langer ud efter Kate, som hun kalder en plastik prinsesse designet til at føde. Foto: DYLAN MARTINEZ

Den kendte og prisvindende forfatter Hilary Mantel langer ud efter Hertuginde af Cambridge, Kate Middleton. Hun mener, at Kate er gået fra at være en dukke, der viser forskellige 'klude' frem til at være en kvinde, hvis eneste formål er at føde et barn.

Med to Man Booker-priser i bagagen har den britiske forfatter Hilary Mantel for alvor slået sit navn fast som en af verdens bedste forfattere, når det gælder den historiske roman. Hun er bl.a. kendt for bøgerne ”Wolf Hall” og ”Bring Up the Bodies”, der udkommer på dansk i 2013. 

Kates vanvittige år: Kritiseret, topløs og gravid
Kate1
Læs også:
Kates vanvittige år: Kritiseret, topløs og gravid

Se billederne: Her er dit barns royale venner, Kate
Royale børn
Læs også:
Se billederne: Her er dit barns royale venner, Kate

I en forelæsning på British Museum i London tidligere på måneden snakkede hun om hertuginden Kate, og det var ikke mange pæne ord, der faldt i den forbindelse. Hun sammenlignede hende bl.a. med Anne Boleyn, der var dronning af England fra 1533 – 1536, Marie Antoinette og prinsesse Diana, som hun ikke mente, at Kate kan hamle op med.

- Jeg ser snarere Kate som en dukke, hvor visse 'klude' bliver hængt, sagde hun. Kate er kendt som en moderigtig prinsesse, der altid er klædt i det nyeste designertøj.

Prinsesse-klonerne: Så ens er Mary og Kate
Baerende
Læs også:
Prinsesse-klonerne: Så ens er Mary og Kate

Hilary Mantel kaldte hende desuden en 'vindues-mannequindukke uden egen personlighed med et plastik smil - kun defineret ud fra, hvad hun har på'.

- Nu skal hun så være mor og klædt (...) Hendes eneste formål er at føde et barn, lød det bl.a. fra forfatteren.

Den fulde version af hendes tale vil blive offentliggjort på torsdag i denne uge.

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook