Så er bryllupsdagen officiel: Madeleine skal giftes til sommer

Så er der sat dato på, hvornår Prinsesse Madeleine og hendes forlovede Christopher O'Neill skal giftes.

Det sker den 8. juni til næste år i Slotskirken på det kongelige slot i Stockholm, fremgår det af kungahuset.se. Forlovelsen blev offentliggjort den 25. oktober.

Bryllupsdatoen er ikke verdens største overraskelse. Allerede i oktober meddelte det svenske hof, at det ville blive et sommer-bryllup. Svenske medier har tidligere afsløret, at det efter al sandsynlighed ville blive i juni. Brylluppet vil stå bare to dage før den svenske prinsesses 31 års fødselsdag.

Det lå ellers i kortene, at den attraktive Madeleine skulle giftes med landsmanden Jonas Bergström. Han blev godkendt af den svenske regering i 2009 som hendes kommende mand. Men i 2010 kom det frem, at Bergström havde været utro, og så var den potte ude.

Efterfølgende brød Madeleine sammen, flyttede til New York, hvor hun stadig er tilknyttet sin mor, dronning Silvias World Childhood Foundation. Mødet med den engelsk-amerikanske finansmand Christopher O'Neill har fået prinsessen til at blomstre op igen.

Ikke alle svenskere er lige begejstrede ved nyheden om det forestående ægteskab. O'Niell arbejder i en af de omstridte hedge-fonde, Noster Capital, der er mange ses som hovedansvarlige for finanskrisen. På grund af fondenes spekulation i at ødelægge aktieselskabsnoterede virksomheder. Svenske erhvervsmedier mener ikke, at Christopher O'Neill troværdigt kan repræsentere Sverige. 

Aftonbladet har afsløret, at O'Neills firma har købt statsobligationer i udviklingslande og spekuleret i at disse lande skulle komme i økonomiske problemer, så obligationernes værdi ville falde.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08