Danskerne er trætte af prins Henrik. De mener, at han svigter Dronningen. Men det vil hovedpersonen ikke høre tale om.

De danske undersåtter har altid været overbærende, når snakken faldt på den franske spasmager.

Når han besøgte den københavnske fristad Christiania uden livvagter, eller når han underholdt gæsterne ved en gallamiddag i Verdensnaturfonden ved at klæde sig ud som panda og vifte krydderurter i ansigtet på sin intetanende hustru, var det helt okay. Når han optrådte med en slange eller en papegøje på hovedet, var det sjovt.

Og når han utallige gange i løbet af de seneste 20 år har fablet om sit ønske om at blive konge, var det tåleligt - måske endda forståeligt.

Men nu er det slut. Danskerne har mistet tålmodigheden med prinsen.

I en Gallup-måling, som BT har fået foretaget, mener 75 pct. af danskerne, at prins Henrik svigter sin hustru, når han bedyrer, at han ikke vil begraves ved siden af hende i Roskilde Domkirke, som det ellers har været bestemt, lige siden de blev gift i 1967.

Men Prinsen vil ikke høre tale om et svigt - han har i hvert fald ikke stået for det.

Billed-Bladet tog i denne uge til Frankrig for at høre prins Henriks side af sagen, og her konfronterede det Prinsen med det faktum, at mange danskere mener, han svigter Dronningen.

Til det svarer Prinsen:

»Nårhh? Synes de? Hvis der er én, som har svigtet mig...«

Herefter afbryder han sig selv, inden han tilføjer den efterhånden gamle traver:

»Jeg synes, vi har det godt sammen. Men enhver mand kan ikke acceptere, at han ikke er på samme niveau som sin ægtefælle.«

Billed-Bladets journalist prøver herefter med et 'nogle mænd kan', hvorefter prins Henrik svarer:

»Hvem? Kender De mange? Jeg kender ingen.«

Prins Henrik er tilsyneladende ikke til at hugge eller stikke i. Lige siden 1996, hvor han udgav selvbiografien 'Skæbne forpligter', har han udtrykt stor frustration over placeringen i det royale hieraki.

'Alt godt tillægges chefen, alt dårligt nummer to... I værste fald beskriver det sarkastiske billedsprog os som skødehunde, der tripper bagefter, nogle gange i snor, som sider pænt for en sukkerknald, og som fremfor alt ikke siger noget,' skrev han dengang i biografien.

Siden har han både i et kontroversielt interview med BTs Bodil Cath i 2002 og i flere udenlandske interviews sidenhen slået sit ønske fast med syvtommersøm.

Den store kulmination kom dog for nylig, da Kongehuset over for BT bekræftede, at Prinsen ikke ønskede at lade sig begrave sammen med sin hustru.

»Det er ingen hemmelighed, at prinsen i mange år har været utilfreds med sin rolle og den titel, han er blevet tildelt i det danske monarki. Den utilfredshed har i de senere år fyldt mere og mere. For prinsen er beslutningen om ikke at lade sig begrave ved siden af dronningen den naturlige konsekvens af, at han ikke er blevet ligeværdigt behandlet i forhold til sin ægtefælle – ved ikke at få den titel og funktion, som han har ønsket,« lød det fra Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby.

Prinsen mener kort sagt, at han ikke skal sidestilles med dronningen i døden, når han ikke er blevet det i livet.