Afgørelsen af en langvarig strid, hvor modstanderne er den britiske tronarving, prins Charles, og den britiske avis The Guardian er endnu engang blevet udskudt. Det skriver b.dk.

Striden går på, om offentligheden har ret til at kende indholdet af en omfattende korrespondance mellem prinsen og den britiske centraladministration.

Spørgsmålet er blevet diskuteret siden 2005, da Rob Evans, journalist på The Guardian, bad om aktindsigt i brevene, men fik afslag. I sidste måned besluttede en appelret så, at brevene skulle offentliggøres, men så bragte centraladministrationen endnu et argument på banen: At breve, der indeholder personfølsomme oplysninger, skal holdes udenfor.

Nu vil et panel af dommere ifølge The Guardian overveje, om denne indvending skal efterkommes. Til stor fortrydelse for The Guardians advokater, der påpeger, at argumentet om personfølsomme oplysninger ellers ikke har været brugt på noget tidligere tidspunkt i den årelange sag.

Prins Charles, der er kendt for at have stærke holdninger, er i årevis blevet kritiseret for at blande sig i politik og for forsøg på at påvirke politiske beslutninger. Kritikere siger, at han skal blande sig helt uden om, da han som bekendt ikke er demokratisk valgt.

I afgørelsen fra september afgjorde appelretten, at det er i offentlighedens interesse, »at der er gennemsigtighed i forhold til spørgsmål om, hvorvidt prins Charles forsøger at påvirke regeringen.« Derfor skulle i første omgang korrespondancen mellem prinsen og centraladministrationen i en syv måneders periode mellem 2004 og 2005 offentliggøres.

Brevene fra prins Charles omtales i Storbritannien som »the black spider memos«. Det sker med henvisning til prinsens håndskrift.

Af hvilken karakter de personfølsomme oplysninger er, som nu bruges som argument mod en offentliggørelse af brevene, foreligger der ifølge The Guardian ingen oplysninger om.