KØB PLUS!

Miljø-hykler: Kronprinsen byttede el-bil til benzinsluger

Kronprins Frederik lånte en elbil af et firma for at gøre et godt indtryk - fremstå med en pænere miljøprofil - da han skulle kaste glans over åbningen af det første landsdækkende net af opladestationer.

Da Kronprinsen ankom, var det i en miljørigtig el-bil af mærket Fisker Karma, som han parkerede direkte foran receptionsteltet.

Hvad han ikke fortalte de mange deltagere var, at han havde kasseret præcis den samme bil kort tid forinden - sendt den retur til forhandleren.

Otte km på literen

Den miljørigtige ’dyt’ blev hurtigt erstattet af en Land Rover Discovery 4 - en terrængående bil til 1,1 mio. kr. og en miljøsynder af dimensioner. En bil, der kører otte kilometer på literen.

- Hvis lejligheden kræver en miljørigtig bil og profil, pynter han sig gerne med lånte miljøfjer for at forhindre, at sandheden om hans eget CO2 forbrug slipper ud. Ikke særlig klogt af en mand, der gerne vil tages seriøst, og som ofte bryster sig af at tænke på miljøet.

- Hans fravalg af el-bilen og tilvalg af en ren miljøsynder af en bil udstiller ham som den rene og skinbarlige miljø-hykler, siger forfatteren og journalisten Jens Høvsgaard i sin nye bog ’Det koster et kongerige’.

Han kritiserer også Kronprinsens udprægede hang til dyre og benzinslugende biler, som typisk er gaver fra forskellige bilimportører og -forhandlere.

LÆS MERE OM GAVEREGNEN TIL DE KONGELIGE I TORSDAGENS UDGAVE AF BT ELLER KØB E-AVISEN HER

Svar skyldig

Kronprins Frederik anskaffede sig sin Fisker Karma elbil i sommeren 2011 - en dyr sag til 850.000 kr. - uden moms (de kongelige betaler ikke moms).

I bogen kan hoffets økonomichef Søren W. Kruse ikke forklare, hvorfor den ellers tilsyneladende miljøbevidste kronprins valgte at kassere sin el-bil for senere at låne den til et enkelt arrangement:

- Der må jeg blive dig svar skyldig, skriver økonomichefen i en mail til bogens forfatter.

I bogen anklages Kronprinsen også for uden betænkeligheder at bestille en dyr og energislugende helikopter for at komme hurtigt hjem frem for at vælge en billigere og mere miljøvenlig transportform.

Synes du det er i orden, at de kongelige tager imod dyre luksusgaver? Deltag i debatten på facebook.com/ditbt

Afstemning

LÆS MERE OM GAVEREGNEN TIL DE KONGELIGE I TORSDAGENS UDGAVE AF BT ELLER KØB E-AVISEN HER

Læs også:

- Kongelige i vild gaveregn: Både til millioner, gratis diamanter og luksusferier

- Mary og Frederik fik bryllupsrejsen betalt

Mener du, at Kronprins Frederik er en hykler?

Deltag i debatten under artiklen

Din kommentar

Kommentarer

TIL Politik I Danmark

Skrevet af Cleunides souza , Tirsdag den 22. januar 2013, 16:04

min barn ikke jeg må ikke holder jul min barn 3 år jeg er bekymret for mit barn

jeg undertegnede, vil hermed bevidne, at jeg har været med til møder kommune, læge, familiehus og Cleunides og børnehave.Til det ene møde, bekræftede lægen, at Guadalupe bærer præg af at have været misbrugt seksuelt. Cleunides har i flere år bedt om hjælp hos læge og Brøndby kommune, men har ikke modtaget den hjælp psykolog til Guadalupe på 4 år HUN BLEV MISBRUGT I BØRNEHAVEN, HUN ER BLEVET FJENET FRA MIG Jane

Miljøvenlig er ikke altid miljøvenlig

Skrevet af Morten Olsen, Mandag den 21. januar 2013, 18:11

Såkaldte miljøvenlige biler er slet ikke så miljøvenlige som det siges. Ses der på LCA (livscyklusanalyse) er mange "miljøvenlige" biler bygget op af komponenter som er svært at genanvende/bortskaffe. Desuden har det vist sig, at levetiden for en traditionel bil er meget længere end for en miljøbil.

kongehuset er en farce

Skrevet af erik bramsen, Mandag den 21. januar 2013, 14:26

Kongehuset er i min optik en dybt forældet institution, og man kan
undre sig over, at stor del af befolkningen ligger på maven for nogle
mennesker der er på overførselsindkomst betalt af borgerne.
Kronprinseparret lever tilsyneladende en så estravagant livsstil, at de
døjer gevaldigt med at få det til at løbe rundt.
Det gavner ikke ligefrem forståelsen.

Afskaf disse nassere

Skrevet af Hjalar Hansen, Mandag den 21. januar 2013, 14:10

Afskaf lortet

Kongehuset

Skrevet af M svanhardt , Mandag den 10. december 2012, 10:00

Kongehuset super egoister ,hvad betaler de egentlig selv ,det kunne der nok ikke skrives en bog om ,den ville nok ikke kunne fylde en side

Faktacheck

Skrevet af Jacob, Søndag den 25. november 2012, 09:59

Pinligt at hverken forfatter eller BT tjekker fakta inden de skriver deres historier. Kronprinsen kører FORTSAT i en miljøbevidst Fisker Karma. Tag jer sammen!!!

har opgivet at tale fornuft med monarkister

Skrevet af Torben Andersen, Lørdag den 24. november 2012, 02:55

Hver gang Mary står frem og siger en banalitet: "ensomhed er en skidt ting", "vi skal være gode ved børnene og ikke moppe" - udlægges det af det royale hylekor som fantastiske erkendelser. Og det vælter så ned med nye Prada tasker til Mary. Måske også et par bøger hvor hun kan yderligere uddybe banaliteterne.
Kronprinsen virker for indolent til at sige noget rigtigt. Ikke engang banaliteter. Og når han så endelig siger noget er det som reglen sort snak.
Så fortæller royalisterne os at eksporten bare skyder i vejret på grund af kronprinseparrets indsats - og vi skal være evige taknemmelige - gerne med den gængse nødløgn om at vi har verdens ældste monarki (passer ikke, de udøde for over 100 år siden, dem vi har nu er bare en nordtysk godsejer slægt man satte ind på posten for at fortsætte med konger i danmark).
Men, men - der er aldrig beviser for at kronprinse parret virkeligt hjælper på eksporten ... hvad er det for noget dansk crap som ikke kan sælges - Men bare fordi Mary kommer forbi og nejer - så går det pludselig som varmt brød ... virkelig? Tror folk selv på den historie?
Derudover - som republikaner er det økonomiske argument et "ikke argument" .. vi taler om at vi selv må vælge vores repræsentant - eller om vi bare skal tvinges til at have prins Frederik. Det har at gøre med demokrati og frihed - ikke i første omgang med penge. Og jeg vil da aldrig sælge frihed for penge ..

Og lad mig være 100 % klar. Prins Frederik repræsenterer IKKE mig. Jeg er dansk statsborger og etnisk dansker - og prins Frederik og kronprinsesse Mary repræsenterer IKKE mig. Jeg ville IKKE stemme på dem. Og har aldrig fået muligheden for at sige NEJ.

Det er essensen ---- I TV og aviser bliver det til at "alle danskere elsker kronprinseparret" ...jo, jo... Men der er altså ihvertfald en republikaner derude som ikke gør det ...
Jeg tror simpelthen ikke at monarkisterne kan rumme den tanke .. De gør ihvertfald altid alt for at tvinge deres kongesnobberi ned over os andre ... der bare ikke deler deres synspunkter.

Jeg regner dog med også Danmark på et tidspunkt bliver et helt demokrati med en folkevalgt præsident: Og tror faktisk det kan ske ret hurtigt .... Der er ingen saglige grunde for at beholde et monarki. Det er kun snobberi og overfladiskhed i tanke og handling.

Det er jo som de borgelige siger

Skrevet af Jes Skov, Fredag den 23. november 2012, 22:02

bistandshjælpen er alt for høj.

Grådighed

Skrevet af Freddie heilvang, Fredag den 23. november 2012, 09:49

De får så mange penge af os danskere,så de burde vise mådehold med at modtage så mange gaver,de mangler ikke noget så de burde betale selv,det ville klæde dem at sige nej tak,men de er grådige

Misundelse er en grim ting

Skrevet af Harry Andersen, Fredag den 23. november 2012, 08:56

Hvem vil bytte med kronprinseparret, kan ikke slå en s... uden at det kommer i blade og aviser, de er stor reklamme for dansk i udenlandet, men den misundelse

Hykler

Skrevet af mogens Jensen, Torsdag den 22. november 2012, 23:02

Hvor herre bevars, magen til klovn skal man da lede længe efter jeg siger igen han skulle skamme sig, men det har han sikkert ikke forstand på

Kronprinsens Helicopter

Skrevet af Lotte Riley, Torsdag den 22. november 2012, 22:52

Hvis jeg havde raad til en helicopter of flyve over trafikken, ville jeg ogsaa anskaffe en.

Kronprinsens Helicopter

Skrevet af Lotte Riley, Torsdag den 22. november 2012, 22:52

Hvis jeg havde raad til en helicopter of flyve over trafikken, ville jeg ogsaa anskaffe en.

Kronprinsens Helicopter

Skrevet af Lotte Riley, Torsdag den 22. november 2012, 22:52

Hvis jeg havde raad til en helicopter of flyve over trafikken, ville jeg ogsaa anskaffe en.

det er hans job!

Skrevet af peter, Torsdag den 22. november 2012, 22:28

Det var hans job den dag at åbne en el-bils ladestation..
Så ser det godt ud at han kommer i en el-bil.
man er for fanden da heller ikke en hykler forbi man sælger Samsung telefoner med en Iphone i lommen??
Og de få tåber der stadig tror at kongehuset ikke tjener deres løn hjem til danmark, få nu taget den 9 klasses eksamen!

Gribbe

Skrevet af Svend erik pedersen, Torsdag den 22. november 2012, 20:06

De kongelige rager alt til sig(alt hvad der er inden for deres rækkevidde er tabt)De nasser sig frem og firmaer er dumme nok til at fylde på dem for at få reklame.
Det var på tide at de kongelige begyndte selv at tjene til føder frtem for at tage ryndt og vinke til folk som er fjollede nok til at møde op,husk det er os selv der lønner dem,de kongelige bør være ydmige overfor dem som betaler for deres eskapader.

Kronprinseparrret i Danmark

Skrevet af karen K.E., Torsdag den 22. november 2012, 19:43

Med den løn de får fra staten(os alle i dk)
burde de sende alle gaver retur.Jeg mener de er store nassere,som har misted jordforbindelse,meget sørgeligt for vores lille land.

Godt gået Frederik

Skrevet af Heinrich, Torsdag den 22. november 2012, 18:45

Hvor er det fedt at vores Kronprins ikke ligger under for det grønne hysteri der er kammet fuldstændigt over her for tiden.

Den dag jeg får mange penge, skal de straks sættes i en stor, larmende V8´er, der max. kører 5 km/liter. Jeg tror også jeg vil begynde at ryge - jeg er SÅ træt af moralske og løftede pegefingre fra folk der bilder sig ind at de ved bedre, og som vil frelse verden.

Det er stadig tydeligere........

Skrevet af William K. Rasmussen, Torsdag den 22. november 2012, 18:02

at vi - nationen Danmark - ikke kan være bekendt at have den ordning mere. Ingen voksne tror på Julemanden. Hvorfor så tro på, at der er noget, der hedder "at være kongelig"? Det er en mental fobi svarende til ubegrundet angst og lign. Udbredt, men ufornuftigt, irrationelt og beklageligt.

NÅR METROEN ER FÆRDIGBYGGET,

Skrevet af SMEDEN, BO RASMUSSEN, Torsdag den 22. november 2012, 17:30

Kan Frede snuppe den - og jeres problem er løst.

A til B

Skrevet af david, Torsdag den 22. november 2012, 17:20

jens. problemet er at folk generalt intet selvværd etc pga vores samfund er blevet så "konkurrencepræget". så hvis de har penge nok køber dig sig bare en potensforlænger. for det er intet andet. for det med masser af kræfter osv etc er sku lidt noget hestepære at lukke ud i et land der er så flat som danmark er.

misundelse

Skrevet af jens, Torsdag den 22. november 2012, 17:06

Det er utrolig hvor megen misundelse der bliver lukket ud, når læserne opfordres til kommentarer om alt muligt. Jeg vil godt se det mandfolk der ville foretrække en kedelig el-bil fremfor en lækker bil m masser af kræfter uanset brændstofforbrug

Dårlig journalistik

Skrevet af Jesper, Torsdag den 22. november 2012, 17:04

Overskriften kunne også have været noget i retning af "Frederik har bestilt eldreven familie Renault" for det har han faktisk når man læser artiklen som andre også henviser til: http://pleasure.borsen.dk/bilen/artikel/1/231673/her_er_kongehusets_kron...
At Karmaen er sendt retur kunne i måske have checket baggrunden for.

Politisk korrekthed...

Skrevet af Finn Pedersen, Torsdag den 22. november 2012, 16:56

...bliver alles død!!

men skræmmende

Skrevet af david, Torsdag den 22. november 2012, 16:37

men er lidt skræmmende dog så meget folk er imod elbiler her etc. for er sku noget lort at lukke ud at det er så lidt biler forurener. og desuden handler det jo om at starte et sted. og hvis ingen er villige til at starte kommer det jo aldrig igang. og vi hørte jo lige fra verdensbanken igår at nu er det altså ved at være enden på sidste udkald, men undskyldninger er det nok af. er bare ikke meget værd når vores jord er ubeboelig om 150år. og ja jeg ved godt hvor mange der ville sige sikke noget pis at sige. typisk for menneskeheden at være blind for de problemer de ikke kan gøre noget ved uden det går ud over deres egen levestandard.

hvis bierne uddøde ville mennesket også være uddød inden for 4år (Quete. Albert Einstein)

Han burde tage

Skrevet af Morten, Torsdag den 22. november 2012, 16:30

og dele de gaver han ikke gider at have ud til befolkningen :D

Luk kongehuset

Skrevet af Marianne, Torsdag den 22. november 2012, 16:29

Jeg opdrager mine børn til, at alle skal behandles lige samt at ingen skal fødes til særlige privilegier. Det er svært at argumentere for, når vi lever i et samfund, hvor en familie er hævet over landets love. El-biler eller ej, monarkiet står for fald, hvis Frederik og familie fortsætter den ekstravagante levevis og ikke udviser mådehold. Jeg tager hatten af for de norske og engelske monarkier, der i langt højere grad forstår at leve i takt med "folket" og sige nej og skærer ned.

griner

Skrevet af david, Torsdag den 22. november 2012, 16:25

damn det er sjovt at læse alle de uintelligente kommentare fra alle lemningsne i samfundet..... og jo det er da lidt hyklerisk. og kongehuset koster da en del. men intet i forhold til hvad de giver bare som varemærke for danmark, er sku heller ikke fan af kongehuset. men passer sku bare mit og lader dem passe sit.

"uintellegente Kommentarer"

Skrevet af Keth Birksdal, Torsdag den 22. november 2012, 17:55

David: Du morer dig, og griner af folks kommentarer!! Inden du gør det, burde du måske lære at stave først, altså skrive dansk!Man skriver da ikke "sku"! - med K. Så den der ler sidst, ler bedst! Det gør ikke noget at bande i en skrivelse - hvis man altså kan - og det kan du ikke!! Så nu ler vi andre af din dumhed, HA HA "dumme" "dumme"David! Det staves SGU. og er afledt af, så Gud! (Og så dummede du dig to gange), FØJ !!

Fisker Karma 8,5 km/l

Skrevet af Mark Petersen, Torsdag den 22. november 2012, 16:12

hmm nu er Fisker Karma ikke en elbil men en Plugin Hybrid og den er kun en anele mere miljørigitg med 8,5 km/l (US EPA 20mpg)

og det er også lidt svært at finde plads til 2 voksen og 4 børn
i en indvendig meget lille Karma