Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: Sarah Christine Nørgaard

Det kan godt være, at grevinde Alexandra ikke længere er gift med prins Joachim, men den 52-årige tidligere prinsesse nyder stadig godt af sit forliste ægteskab - rent økonomisk.

Alexandras årpenge er nemlig steget med hele 840.000 kroner i løbet af de sidste 13 år, siden hun blev skilt fra prins Joachim i 2005.

Det skriver ugebladet SE og HØR.

grevinde2

Ifølge ugebladet så fik hun ved parrets separation i 2004 fastsat en halvårlig stigning af årpengene i finansloven, hvilket har ført hende fra 1,56 millioner kroner om året til 2,4 millioner kroner om året. Og der er ikke umiddelbart nogen bagstopper på, hvornår den 'løn'-stigning vil slutte.

Grevindens årpenge rammer et økonomisk niveau, som bliver matchet de færreste steder i den offentlige sektor i landet. Til sammenligning tjener den danske statsminister et grundbeløb på 1.482.457,21 danske kroner årligt.

SE og HØR har tidligere beskrevet, hvordan årpengene og den halvårlige lønstigning blev skrevet ind i finansloven mod, at hun holder tæt med sine royale hemmeligheder. En beslutning der angiveligt blev gennemtrumfet af kongehuset.

I 2016 solgte grevinde Alexandra sin enorme Østerbro-villa på 356 kvadratmeter til den kun 23 år gamle Coloplast-arving Louise Find. Og det var ikke en billig bolig, som grevinden fik foræret af prins Joachim i 2005, efter det royale pars skilsmisse. Louise Find måtte spendere hele 23 millioner kroner for at købe grevindens bolig.

alex

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.