Mary: Malene Birger har gjort meget for dansk mode

- Et parisisk krydderi i København. Et strejf af Hollywood på et dansk modemarked, der efterhånden er så rigtigt, kontrolleret og clean, at det næsten er helt forvasket. Jeg ser Malene Birger, som dansk modes 'grande dame'. Hende der tør komme med det glamourøse. Designeren, der drysser stjernestøv over København, lyder modeeksperten Uffe Buchards ode til 10-års jubilaren Malene Birger, der lancerede sit bud på efterårsmoden 2013 ved et spektakulært jubilæumsshow på Det Kongelige Teater torsdag aften.

men1313
Foto: Katja Maria Salomonsen (Photo: Katja Maria Salomonsen)

Og traditionen tro, havde Birger strøet både stjernestøv og glamour ud over sit univers med rund hånd. Showet var kort sagt smerteligt smukt. Bowies melankolske 'Heroes' akkompagnerede syndfloden af styles, der inkluderede en lang række af Birgers 'greatest hits' - jakker og bukser i herreskrædder-snit, bølgende bluser i silkechiffon og voluminøse kjoler, der bittersødt stak til erkendelsen af, at Birgers haute-couture linje - Salon - er en saga blot.

Birgers silkekjoler og bluser med pailletter i sort/hvidt stjernemønster kommer helt sikkert til at kæmpe om klædeskabspladsen mod designerens rasende elegante kjoler i sort/hvid med dyb v-udskæring og sølvpailletter. Pels på alt fra toppe i babydoll-snit, kraver og frakker vil holde kulden stangen med stil til næste vinter. Og lange kjoler med stjerner i guld og sort paillet-mønster vil sikre, at kvinder i alle aldre, størrelser og af alle nationaliteter kan iføre sig lidt af Birgers stjernestøv til alle livets stjernestunder.

dkdkmeme
Kronprinsesse Mary, prinsesse Marie og baronesse Helle Reedtz-Thott glædede sig til at fejre Malene Birgers 10-års jubilæum på Det Kongelige Teater. Foto: Katja Maria Salomonsen (Photo: )

- Vi glæder os til det enestående show og til at fejre Malene Birger. Hun har gjort rigtig meget for dansk mode, og vi glæder os til at se, hvad hun byder på i denne sæson, sagde Kronprinsesse Mary til bt.dk i det Kongelige Teaters foyer inden showet.

Stort tillykke med jubilæet til dansk modes 'grande dame', der klæder kvinder på, så de føler sig som 'heroes'. If just for one day (night)...

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08