Kate og William dybt berørt over sygeplejerskes død

Hertugen og hertuginden af Cambridge, også kendt som William og Kate, har udsendt en officiel udtalelse oven på nyheden om, at den sygeplejerske, der fuppet af to australske radioværter og stillede igennem til telefonfis, har taget livet af sig selv.

I pressemeddelelsen skriver de, at de er 'dybt berørt' af tragedien. De fastslår, at de ikke havde tænkt sig at klage og tilføjer, at 'deres tanker og bønner er hos Jacinta Saldana, hendes familie og kollegaer i denne triste tid'.

Hertuginde Kate blev indlagt tirsdag på King Edwards VII Hospital, fordi hun i forbindelse med sin graviditet var blevet ramt af hyperemesis gravidarum - en sjælden tilstand, som forekommer i én ud af 50 graviditeter og giver voldsom kvalme.

Læs også: Kate-hospital: Jacintha vil virkelig blive savnet

Læs også: Sygeplejerske begår selvmord efter royal telefonfis

To australske radioværter ville for sjov se, om de kunne komme igennem til hertuginden i et forsøg på at lave telefonfis. De udgav sig for at være dronningen, og en sygeplejerske hoppede på den, og stillede værterne videre til en anden sygeplejerske, der derfor detaljeret berettede om Kates tilstand.

Sygeplejersken der stillede telefonen videre i første omgang, var den nu afdøde Jacinta Saldana. Hun blev fundet død tidligere fredag. Ifølge britiske medier havde hun begået selvmord.

Hospitalet udtrykker ligeledes i en pressemeddelelse deres store sorg og understreger, at heller ikke de havde tænkt sig at straffe hende for at stille værterne videre.

- Politiet blev tilkaldt omkring klokken 9.35 fredag morgen, da en kvinde blev fundet bevidstløs på en adresse i Weymouth Street, siger en talsmand fra det britiske politi Scotland Yard.

Kvinden var død på stedet, så ambulancepersonalet kunne intet stille op.

- Dødsfaldet bliver ikke betragtet som mistænkeligt på nuværende tidspunkt, siger talsmanden.

Hospitalet fortæller i en pressemeddelelse, at det er et stort tab.

- Jacintha har arbejdet på King Edward VII Hospital i mere end fire år. Hun var en fantastisk sygeplejerske, meget respekteret og populær hos alle sine kolleger, skriver de.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08