Royale

Her er Margrethes gravmæle

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Bjørn Nørgaard præsenterer Dronning Magrethe og Prins Henriks kommende gravmægle i Roskilde Domkirke. Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Bjørn Nørgaard præsenterer Dronning Magrethe og Prins Henriks kommende gravmægle i Roskilde Domkirke. Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Arkivfoto.

Regentparret skal begraves i Roskilde Domkirke, når de en gang dør, og det bliver den kendte kunstner Bjørn Nørgaard, der står for mindesmærket.

Kunstneren Bjørn Nørgaard kommer til at stå for gravmælet i Roskilde Domkirke over dronning Margrethe og prins Henrik.

Mindesmærket blev fredag præsenteret i domkirken, hvor regentparret skal begraves, når de engang dør.

Regentparret har selv bedt Bjørn Nørgaard, der er manden bag de historiske gobeliner på Christiansborg, om at stå for udformningen af gravmælet.

Roskilde Domsogns Menighedsråd har netop afgjort, hvor i kirken Regentparret skal stedes til hvile, når den tid kommer. Samtidig blev der sagt ja til den model, som Bjørn Nørgaard har lavet over det kommende gravmæle.

Dronningen og prinsen skal placeres i Sankt Birgittes Kapel i den nordlige side af kirken.

Bjørn Nørgaard har udformet en dobbeltsarkofag til parret. Der skal nu findes ny plads i domkirken til de kirkemøbler, der står i kapellet.

Placeringen af gravmælet skal endelig godkendes af stiftsøvrigheden.

/ritzau/

Relaterede

Det læser andre