Da Line Baun Danielsen i torsdags så sig selv på forsiden af Se og Hør kun iført bikini, så hun uden tvivl rødt og forbandede paparazzi-fotografer langt væk.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Men en anden gruppe, der med lige så stor bekymring følger brugen af de såkaldte paparazzi-billeder, er de kongelige med blåt blod.

- Kongehuset oplever også den tiltagende brug af paparazzi-fotos. Der er sket et skred. Så det er klart, vi følger med i udviklingen, siger kommunikationschef Lene Balleby .

- Der er næppe nogen tvivl om, at nogle af de fotos, der de seneste par år har været bragt af de kongelige, er på kanten af det tilladelige i forhold til det, vi kalder privatlivets fred, siger Balleby .

Og der er rigeligt af eksempler at tage af.

F. eks. kronprinsesse Mary i bikini på en sejlferie, Frederik der lader vandet ud over rælingen, Frederik der kløer sig i skridtet ved swimmingpoolen i Frankrig og senest prinsesse Marie på joggingtur ved Schackenborg. Uden trusser, ifølge overskriften.

Alt sammen private øjeblikke fanget af paparazziernes telelinser.

- Det er ikke i orden! siger Lene Balleby med bekymring i stemmen og lægger ikke skjul på, at emnet er ét, der debatteres indenfor kongehusets mure.

- Det er klart, at de kongelige selv er opmærksomme på det og også forsøger at tage deres forholdsregler. De ved jo godt, at der måske ligger én på lur med en telelinse. Det er de bevidste om, det er desværre et livsvilkår.

- Men det er trist, at det er noget, de altid skal gå og tænke på. At de ikke kan få lov til at være private, siger Lene Balleby .

Hidtil har paparazzierne haft frit lejde. For der er ikke tradition for, at kongehuset lægger sag an. Selvom de har følt sig krænket.

- Det vil vi helst undgå.

Men vi følger den udvikling, der er, og lytter selvfølgelig til erfaringerne fra andre lande, hvor de gør tingene på anden vis, siger Lene Balleby .

I såvel Holland som England går kongehusene således anderledes skrapt til værks og anlægger sag, hvis de føler, at grænserne er overskredet.

Og prinsesse Caroline af Monaco tog sågar en sag hele vejen til EUs menneskerettigheds-domstol. Og vandt.

- Vi synes, det ville være meget trist, hvis vi skulle tage den slags midler i brug, når privatlivets fred overtrædes.

- Vi håber, at vi fortsat kan være i en dialog med de trods alt få medier, det drejer sig om, og få en forståelse og accept af det faktum, at de kongelige også har et privatliv, der skal beskyttes. Og at medierne godt vil være med til at skelne mellem det offentlige rum og det private og give de kongelige mulighed for også selv at opleve, at den forskel er der!