I årevis var kronprins Frederik en stor omvandrende undskyldning for sig selv. Og dét, han undskyldte for, kunne han faktisk ikke selv gøre for. Nemlig at han er prins og landets engang kommende konge.

Dét og meget mere fortæller Frederik om i næste udgave af magasinet Euroman, der kommer på gaden den 19. juli.

Her afslører Frederik, at det var efter han gennemførte den fysisk og psykisk krævende frømandsuddannelse, han først blev helt forligt med sig selv. Og indgik en aftale med sig selv om, at nu var det slut med at undskylde, han er prins og Danmarks kommende konge.

- Da jeg endelig kom igennem Frømandskorpset, tænkte jeg: Fandeme nej, nu gider jeg ikke undskylde mere. Jeg har alt for længe tænkt alt for meget over, hvad folk tænkte om mig. Jeg gider ikke længere skulle undskylde for, at jeg er prins, og jeg har x antal privilegier. Nu har jeg givet den en skalle, nu har jeg gjort det her, fortæller Frederik til Euroman.

Læs også:

Far til fire afslører også, at frømandsuddannelsen fik ham til at ranke ryggen og gav ham en helt anden udstråling, end han tidligere havde haft.

- De første seks måneder til et år efter var der folk, der sagde til mig, at jeg havde en mere rank ryg og en skarpere udstråling, når jeg gik ind i et lokale, også når jeg var i civil. Den uddannelse blev et vendepunkt for mig. Den betød, at jeg endelig kunne sammenligne mig med andre, fordi jeg vidste, jeg ikke havde fået noget forærende.

I det 14 sider lange portræt fortæller Frederik også, at han var 11 år, da han fik at vide, han skulle være konge. Det skete under en påskefrokost på Marselisborg Slot i Århus.

Her fortalte dronning Margrethe ham, at lillebror Joachim skulle arve Schackenborg Slot i Møgeltønder. Men at Frederik skulle arve Danmark.

Det er umiddelbart noget af en mundfuld at få serveret over sildemaden. Men Frederik fik ikke hjælp til at synke mors besked af sine forældre.

I stedet vendte den generte og indadvendte dreng sig mod sin mormor, dronning Ingrid. Hos den aldrende og menneskekloge dronning fik han al den støtte, hjælp og fortrolighed, som hans forældre ikke gav ham.

Måske er det derfor, Frederik i dag ved, hvilket råd han ville give, hvis han kunne møde sig selv som 13-årig.

- Vær stolt over, hvem du er. Det fik jeg ikke selv nok at vide dengang.