Royale

Bruden, der ville stikke af fra fyrsten

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Den smukke sydafrikaner Charlene Wittstock, med de sørgmodige øjne, er Monacos nye fyrstinde. Foto: Scanpix Foto: Scanpix

Prinsesse-forbandelsen i Monaco: Charlene skal tage arven op efter Grace Kelly.

Det blev den høje, slanke, bredskuldrede, blonde sydafrikanske svømmer, Charlene Wittstock, som blev fyrst Albert IIs udkårne. Den smukke kvinde blev gift med fyrsten ved et storslået eventyrbryllup til 55 mio. dollar. Men det var lige før, brylluppet ikke var blevet til noget.

Læs også: Prinsesse Charlene Wittstock: Fra Olympiske svømmer til barmhjertig prinsesse

Ifølge hårdnakkede rygter forsøgte Charlene angiveligt at flygte fra sin forlovede få dage før brylluppet. Det lykkedes Albert at forpurre sin udkårnes flugt ved at sende det franske politi efter sin kommende brud. Politiet stoppede Charlene i lufthavnen i Nice, hvor hun havde købt en enkeltbillet til sit hjemland. I stedet blev hun venligt, men bestemt, ført tilbage til det lyserøde fyrstepalads, hvor hendes gom ventede. Her lykkedes det Albert at overtale Charlene til at gennemføre brylluppet.

Læs også: Monacos ulykkelige prinsesse

Læs også: Prinsesse Stephanies liv i billeder

Og bryllup, det blev der. Over flere dage festede monegaskerne sammen med kongelige som Frederik og Mary og Joachim og Marie og andre af de unge fra Europas kongehuse. Men også internationale navne som sir Roger Moore, designeren Isabel Kristensen, der hjalp den skælvende brud, Shirley Bassey, Boris Becker og topbossen sir Philip Green deltog i det overdådige bryllup.

Her kunne alle gæsterne se, hvordan tårerne løb og løb ned ad Charlenes kinder, mens Albert med bister mine ignorerede sin grædende brud. Og selvom parret bestemt gjorde meget for at vise, at det var ægte kærlighed, der binder dem sammen, kom de ikke i nærheden af at se lige så forelskede ud som Mary og Frederik, Joachim og Marie eller Victoria og Daniel alle gjorde, da de blev gift.

Sørgmodige øjne

- Det er ikke ægte kærlighed, som det er med Daniel og Victoria, sagde Léna Lutaud, redaktør på den franske avis, Le Figaro, efter Albert og Charlene havde annonceret deres forlovelse året før.

Op til brylluppet havde Charlene udtalt, at hun ikke kunne vente med at høre lyden af små trippende fødder i Palais de Princes. Men hendes ord stod i skærende kontrast til hendes sørgmodige øjne.

Læs også: Monaco-prinsessens tragiske skæbne

Læs også: Prinsesse Carolines skæbne i billeder

Albertog Charlene mødte hinanden ved en svømmekonkurrence i Monaco i 2000. Dengang var Charlene OL-svømmer og havde vundet adskillige mesterskaber ligesom hendes 200 meter medley-team havde svømmet sig til en 6. plads ved OL i Sydney. Under konkurrencen, hvor Charlene selvfølgelig var i badedragt, mødte hun Alberts blik.

- Det var meget smigrende. Efter han havde set mig svømme, bad Albert om tilladelse til at invitere mig ud. Vi tilbragte hele aftenen med at le og snakke, har Charlene fortalt om mødet med sin prins.

Notorisk ungkarl

Første gang parret lod sig se af offentligheden, var ved vinter OL i Torino i 2006. Siden har Charlene været Alberts faste ledsager. Han var ellers kendt for at være en notorisk playboy og ungkarl. Mens hans søstre, Caroline og Stephanie, begge har giftet sig to gange, har Albert styret udenom. Og det på trods af at han har datet nogle af verdens mest eftertragtede kvinder som fotomodellerne Victoria Silverstedt, Naomi Campbell, Claudia Schiffer og skuespillerne Brooke Shields og Gwynneth Palthrow.

Ydermere har han også nødtvungent måtte vedkende sig faderskabet til to børn. En 19-årig datter, der bor i USA med sin mor, og en dreng på otte år, som bor i Frankrig med sin mor.

Et ekstra barn?

Men eftersom begge børn er født udenfor ægteskabet, kan de ikke indgå i arvefølgen til Monacos trone. Og da Albert i årevis – han er i dag 54 år – ikke havde fundet den rette, besluttede man i 2002 at indføre en lov om, at hvis han ikke fik børn, ville storesøster Caroline og en af hendes sønner overtage tronen.

Charlene har hele tiden vidst, at hendes mand har fået to børn uden for ægteskab. Og har tilsyneladende forliget sig med den tanke. Men kort før brylluppet fik hun nys om et nyt rygte om, at Albert havde et tredje barn, der også var født uden for ægteskab. Men dét, der ramte Charlene ekstra hårdt, var, at barnet skal være født i løbet af de fem år, hun og Albert havde haft deres forhold.

Læs også: Grace Kelly: Isprinsessen fra Hollywood

Læs også: Se billederne: Prinsesse Grace af Monaco

Albert har aldrig officielt bekræftet, at han er far til tre. Og det tyder også på, at han og Charlene har lagt rygterne op til deres bryllup bag sig. Nu. For de første mange gange, han og Charlene viste sig offentligt efter brylluppet, var fyrstindens smukke øjne sørgmodigt, selv om hendes læber smilede.

Personlig stil

Først i marts i år, hvor Charlene åbnede en udstilling om sin forgudede afdøde svigermor, Grace Kellys kjoler og personlige stil, i Australien, er hendes øjne begyndt at smile lige så meget som hendes læber.

Der er heller ingen tvivl om, at den borgerligt fødte Charlene har gjort sig seriøse overvejelser om sit virke som fyrstinde af Monaco.

- Jeg vil ikke være en prinsesse på sidelinjen. Jeg vil være til stede og involvere mig aktivt. For mig er det et liv med mening i (at være prinsesse, red.). Og det var min integritet, der var årsag til, Albert forelskede sig i mig. Det er en kvalitet, jeg aldrig vil miste, har Charlene udtalt om sit virke som Monacos fyrstinde.

Meget tyder derfor på, at Monaco i Charlene endelig har fået en værdig efterfølger for Grace Kelly.

Forbandelsen i Monaco

Hver gang ulykken rammer familien Grimaldi i Monaco, er fyrstedømmets indbyggere ikke i tvivl om hvorfor. Det er forbandelsen. Ifølge legenden svor en ung, flamsk pige for 700 år siden hævn over familien, efter hun blev bortført og mishandlet af en af fyrst Rainiers forfædre. Som hævn svor hun, at ingen med Grimaldi-blod i årene skulle finde ægteskabelig lykke. BTs Lotte Scharff fortæller Monaco-prinsessernes dramatiske historier.

Fakta om Monaco

Monte Carlo er det mest velhavende distrikt i Monaco, selvom det larmer meget her en gang om året, hvor der køres Formel 1. Selve Monaco fylder bare knap to kvadratkilometer og har ca. 32.000 indbyggere. Solen skinner 300 dage om året, og der er mildt hele året. Især i juni og august er der oversvømmet med turister. Formel 1 Grand Prix finder sted i maj og det klassiske rally i januar.

Monaco er kunst og kultur, historisk sightseeing, fine middage, overdådige hoteller, luksus-shopping, og så er der endda også et vandrerhjem.

Sikkerheden i Monaco er meget høj - der er overvågningskameraer og politi overalt. Der er så sikkert, at man kan få en bøde for at gå barfodet i den gamle by. Læs advarselsskiltene grundigt.

Relaterede

Det læser andre