Med sin middelklassebaggrund, sin fremtoning og sin påklædning er hertuginde Kate tidligere blevet rost til skyerne for at modernisere den britiske kongefamilie.

Hertuginde Kate har da også for længst taget den britiske befolkning med storm. Alligevel er den britiske professor Helen Watanabe-O’Kelly sværere at overbevise.

Overfor den britiske avis Daily Mail har den britiske professor taget bladet fra munden. Hun mener nemlig, at hertuginde Kate er et levn fra 1500-tallet.

»Det fascinerer mig, at hertuginden af Cambridge gør præcis de samme ting, som en dronning ville have gjort i 1500-tallet,« siger Helen Watanabe-O’Kelly, der er professor i tysk litteratur på Oxford University.

Dermed antyder hun, at hertuginde Kates fornemmeste opgave er at levere en arving til tronen, skriver Daily Mail.

Hertuginde Kate blev gift med prins William i 2011 og har siden født to børn, prins George i 2013 og prinsesse Charlotte i 2015.

Læs også:

Det er ikke første gang, at hertuginde Kate bliver kritiseret offentligt. Tidligere har den britiske forfatter Hilary Mantel, der står bag en lang række historiske romaner og selvbiografier, langet ud efter hertuginden.

Ifølge Daily Mail har hun tidligere kaldt hertuginden for »en mannequindukke, der ikke har sin egen personlighed, og hvis eneste formål er at føde børn.«

Professor Helen Watanabe-O’Kelly mener desuden ikke, at hertuginde Kate bidrager kulturelt til det britiske kongehus. Det skyldes hovedsageligt, at hun ikke kommer fra et andet land, mener Helen Watanabe-O’Kelly, der blandt andet forsker i udenlandske kongehuse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses den britiske tronfølgerfamilie til prinsesse Charlottes barnedåb i juli 2015.
Her ses den britiske tronfølgerfamilie til prinsesse Charlottes barnedåb i juli 2015. Foto: MARY TURNER
Vis mere

Hun forklarer, at det helt op til anden verdenskrig var kutyme, at konger giftede sig med udenlandske kvinder, som ofte gjorde deres indflydelse gældende i landet ved for eksempel at medbringe musikere og præster fra deres hjemland. Ligesom de udenlandske prinsesser også ofte medbragte bøger, smykker, tøj og møbler fra deres hjemland, fortæller hun.

»På den made spillede en udenlandsk prinsesse ofte en mere aktiv rolle i forhold til at ændre kulturen i det land, hun var flyttet til,« siger Helen Watanabe-O’Kelly og henviser blandt andre til Anne af Danmark, der var gift med den britiske kong James I indtil sin død i 1619.

Læs også:

Ifølge Helen Watanabe-O’Kelly havde Anne af Danmark blandt andet stor indflydelse på den britiske scenekunst, idet hun især promoverede hofmaskeraden, som er en slags teater, der både kombinerer musik, dans og drama.