Royale

Billederne går verden rundt: Her vækker prinsessen harme

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Monacos prinsesse Charlotte Casiraghis kostume til et hesteshow var særdeles dårligt valgt, mener flere. Foto: BENOIT TESSIER

Det var sikkert meningen, det skulle være sødt og charmerende, da Monacos prinsesse Charlotte Casiraghi besluttede at stige til hest iført et Pocahontas-kostume, men det har haft den stik modsatte effekt.

Den 26-årige prinsesse deltog i det årlige hesteshow Paris Masters, der er sponsoreret af Gucci, iført et Pocahontas-kostume. Billederne af prinsessens show er blevet delt på sociale medier i hele verden, og det har udløst en protest fra folk, der mener, at Charlotte Casiraghis kostume var racistisk, skriver Daily Mail.

Læs også: Se billederne: Prinsessen til hest i Pocahontas-kostume

En Tumblr-bruger ved navn Royalwatcher skriver:

- Jeg ved ikke, hvem der fortalte hende, at det var sødt at iføre sig en traditionel indiansk dragt, men jeg dømmer hende og ikke på den gode måde.

- Kære Charlotte Casiraghi, amerikanske indianere må stadig leve med racisme, ignorance og udnyttelse på daglig basis blot, fordi de er indfødte. Du udviste særdeles dårlig dømmekraft i dit valg af "kostume", skriver brugeren Prin-ses-ka-ro-leen.

Læs også: Se billederne: Prinsessen til hest i Pocahontas-kostume

De andre ryttere var klædt ud som romerske krigere, æsler, engle og figurer fra Flintstones, så prinsessens kostume fremstod derfor endnu mere krænkende, skriver en journalist ved navn Hilary George-Parkin ifølge Daily Mail.

Hun mener, at Gucci, i lyset af en række lignende bommerter fra andre mærker, burde have udvist større forsigtighed.

Relaterede

Det læser andre