Hundredtusinder af personer trodsede søndag blæsevejret i London og stillede sig op langs Themsen, hvor Dronning Elizabeth kom forbi på ét af de 1.000 skibe, der sejlede forbi.

Den 86-årige regent bliver i disse dage fejret for at have været 60 år på den britiske trone, og festlighederne fortsætter mandag og slutter på fjerdedagen, tirsdag.

Dronning Elizabeth befandt sig på skibet »The Spirit of Chartwell«, der var dekoreret med blomster og stod i spidsen for det største antal både, der har været samlet på floden i 350 år.

Se billederne:

BRITAIN-QUEEN/ x

Alt lige fra robåde, kanoer og yachts sejlede i slipstrømmen på »The Spirit of Chartwell« med dronningen, hendes mand prins Philip, prins Charles og andre medlemmer af den royale familie om bord,

- Hun har aldrig sat en fod forkert. Hun er utroligt populær og respekteret her og verden rundt, og det er en mulighed for folk til at sige tak for den fantastiske tjeneste, hun har gjort, sagde den britiske premierminister, David Cameron, inden dronningens indsejling.

Jubilæet er en landsdækkende begivenhed, og lørdag var der gadefest i London og andre store byer i England, hvor millioner af mennesker deltog under bannerne »Diamond Jubilee«.