Elsker du at rejse? Og elsker du at bo på lækre hoteller, når du rejser? Men er du samtidig ikke meget for at smide tusindvis af kroner efter et hotelværelse? Så er der hjælp at hente. For du kan faktisk blive opgraderet, spare penge og meget andet ved at læse de følgende gode råd.

Den norske avis Dagbladet har snakket med et par folk fra hotelbranchen for at få deres bedste tips til, hvordan man nemmest og billigst får det helt rigtige og lækre hotelværelse.

Verdens bedste hoteller

Og her er fem af deres bedste råd.

1. Undgå de store bookingsider på nettet og ring direkte
Det er langt fra altid det bedste resultat, man får, ved at booke sit hotelværelse online via de store bookingselskaber. I stedet anbefaler Eivind Askeland fra Hoff Hotels, at man kontakter hotellet direkte på telefon.

Ganske vidst kan det være, at prisen ikke er bedre, men online-bookingselskaberne er ikke lige så opdaterede på de ledige værelser på et givent hotel, som hotellet selv er. Og specielt hvis du ringer på dagen, hvor du gerne vil tjekke ind, så kan det være, der er blevet værelser ledige i sidste øjeblik.

Så det kan få dig foran i køen til drømmeværelset.

2. Det kan betale sig at gå tilbage til en fuser
Hvis du en gang før har boet på et bestemt hotel, hvor der var ting, du ikke var helt tilfreds med, så kan det faktisk i visse tilfælde betale sig at vende tilbage til hotellet. For ofte, lyder rådet, kan du ved at gøre personalet opmærksomme på det, du ikke var tilfreds med sidst, få en opgradering på dit kommende værelse.

Det er naturligvis vigtigt at gøre, inden man tjekker ind.

3. Ring søndag eftermiddag
Om søndagen er der mange mennesker, der holder fri. Og det gælder også i hotelbranchen. Og derfor kan det være en god idé, at ringe til det givne hotels reception søndag efter klokken 14.00.

Her er der chance for, at den bookingansvarlige på hotellet har fri. Og derfor får du fat i receptionen, som kender til de helt friske aflyste værelser mm. og her kan der være gode tilbud at hente, lyder rådet fra Vanja Braute, der er direktør ved Scandic Seilet Hotel i den norske by Molde.

4. Bed om et værelse med fejl
Hvis du kan leve med, at der er lidt fejl på dit hotelværelse - eksempelvis at minibaren, fjernsynet eller en stol er i stykker - så kan der være penge at spare. For de værelser bliver typisk ikke solgt til kunder.

Men hvis du gør opmærksom på, at du er interesseret i et værelse med fejl, som du selvfølgelig skal være klar over, du kan leve med - toilet eller bad kan eksempelvis også være i stykker - så kan du være heldig og måske få et værelse til færre penge end ellers.

5. Flirt
Man kan komme langt ved at være sød, imødekommende og måske flirte en lille smule. For folk i receptionen på et hotel er også mennesker, og de kan finde på at gå lidt længere for en gæst, som de synes godt om - og der kan både være opgraderinger eller rabatter at hente. Det forklarer de to hotelansatte.

»Man kommer langt med et smil. De, der står i receptionen, bliver også påvirket af gæsterne, og det er hyggeligt at gøre noget ekstra for en gæst, når man kan,« siger Vanja Braute.

»At være sød og hyggeligt er altid smart. Og det er også okay at flirte lidt,« forklarer Eivind Askeland.