Det er motorstøj og ikke mangel på krydderier, der får flymad til at smage så kedeligt. Det viser en ny undersøgelse.

Det er sjældent, at maden på et fly giver en større kulinarisk oplevelse hos den rejsende. Og det er ikke selve maden, men omgivelserne, der er det store problem. Det skriver Newser.

En forsøg med frivillige deltagere er blevet offentliggjort, og forsøget viser, hvad det reelle mad-problem er:

Første gruppe spiste sødt og salt mad i tavshed, og de fandt smagsoplevelsen mere intens, end den gruppe frivillige der havde støj i baggrunden - den gruppe fandt nemlig maden langt mere kedelig.

Forskerne siger, at forsøget har bekræftet deres fornemmelse: at baggrundsstøj påvirker folks smagsfornemmelse.

- Det er en generel opfattelse, at flymad ikke er fantastisk. Jeg er sikker på, at flyselskaber gør deres bedste - og på baggrund af det ville vi undersøge, om der var andre grunde til, at maden ikke er god, forklarer den ledende forsker til BBC.

Så næste gang, du skal på flyvetur, kan du jo iføre dig et par støjtætte hovedtelefoner - så kunne det tænkes, at madoplevelsen bliver en tand bedre.