Vi slipper ikke helt arbejdet, når vi holder fri, men næsten halvdelen har det fint med, at partneren lige er online.

Ferie er ikke lig med online-fri. Nærmest tværtimod.

I takt med, at det er blevet lettere og i mange tilfælde også billigere at være på nettet, når man er hjemmefra, er der tilsyneladende også flere, der er det.

Mange hoteller og ferieboliger har wifi-adgang, og flere steder er det en gratis service. Og holder man ferie i udlandet, kan man benytte sig af, at EU-kommissionen her i sommer har udvidet det loft, der er over teleselskabernes pris for mobilsamtaler til og fra udlandet, til også at omfatte priser for dataforbrug. Fra priser på op til 3,50 kr. må selskaberne nu højst opkræve 1,86 kr. pr. MB.

Læs også guiden: Det koster det at bruge mobilen i udlandet

FDM travel har via Voxmeter undersøgt danskernes ferie- og mailvaner. Her afsløres, at det er næsten tre ud af fire, som tjekker mails under ferien.

Over halvdelen af dem, der er i mailboxen, fastholder dog, at det ikke er arbejdsmails, men kun de private mails, de holder øje med. Og det er tilsyneladende helt i orden. I hvert fald svarer næsten hveranden i undersøgelsen, at de har det fint med, at deres partner tjekker mails. Kun en ud af ti svarer, at de bliver irriterede over det.

Den afslappede holdning til partnerens mail-tjekning kan måske overraske, mener produkt- og indkøbschef i FDM travel, Jesper Ewald.

»For manges vedkommende er det nok mest i starten af ferien, at man har behov for at tjekke sin mail for at sikre sig, at man ikke har nogen hængepartier. Og så tager det som regel altid nogle dage at vænne sig til en hverdag, hvor det faktisk er i orden, at man ikke er online,« udtaler han i en pressemeddelelse om undersøgelsen.

Læs også: Flere finder flyet på mobilen

Tendensen med at være mere online i ferien kan Star Tour nikke genkendende til. Bureauet undersøger også ferie- og rejsevaner, og 1.600 af kunderne har svaret på spørgsmål om dette års charterferie. Her fortæller en tredjedel, at de er på Facebook i ferien. Det er en stigning i forhold til sidste år, hvor det kun var 23 pct.

Når det drejer sig om decideret arbejde via nettet, er det 17 pct., der gør det i ferien. Sidste år var det kun 13 pct.

»Jeg er jo selv sådan en, der arbejder, når jeg har ferie. Men i princippet mener jeg jo, at ferie bør være der, hvor vi slipper arbejdet og bare lader hjernen få ro. Derfor glæder det mig også, at det trods stigningen stadig er forholdsvis få, der arbejder på ferierejsen,« siger salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling.