Friske madvarer, antikke møbler og duftende blomster. Den catalonske storby har over 40 markeder af (næsten) enhver art. Vi har fundet fem, som tilbyder oplevelser for alle dine sanser.
1. Det grønne
- Hvad: La Concepció
- Hvor: Carrer d’Aragó, 311
-
Hvornår: Blomstermarkedet er åbent døgnet rundt alle ugens syv dage.
- Madmarkedet mandag og lørdag kl. 8-15. Tirsdag-fredag kl. 8-20. - Info: laconcepcio.com
Står man tilfældigvis og mangler en buket blomster midt om natten, har La Concepiós døgnåbne blomstermarked helt sikkert det, man leder efter.
Et par gader fra Barcelonas shoppinggade, Passeig de Gracia, ligger det lille, grønne marked. La Conceptió er et mekka for folk med grønne fingre, hvor man kan finde alt fra sjældne blomsterfrø til store planter og fuldvoksne citrustræer.
Udover blomstermarkedet byder La Conceptió på et fint udvalg af små boder, der sælger grøntsager, fisk, ost og kød. Og her arrangeres jævnligt forskellige arrangementer som smagninger af mad og vin og madlavningskurser for børn.
La Concepió har ligget i kvarteret siden 1888, og markedet er en integreret del af det lokale liv. Midt på dagen handler husmødrene råvarer til aftensmaden, mens de lokale mænd drikker en øl og spiser lidt tapas i den lille bar ved indgangen.
2. Det berømte
- Hvad: La Boqueria
- Hvor: La Rambla
- Hvornår: Alle ugens dage kl. 8-20.30.
- Info: boqueria.info
Med en beliggenhed på den berømte og berygtede handelsgade La Rambla er det store madmarked La Boqueria ikke til at komme uden om.
Her er alt, hvad maven begærer af frugt, fisk og kød, og det er et godt sted at købe ind til en picnic eller en hjemmelavet middag.
La Boqueria kan føles som en turistmagnet, når de mange frugthandlere ved indgangen ihærdigt forsøger at lokke de forbipasserende til med farverige frugtjuice og smagsprøver.
Men markedet besøges også af mange lokale, og jo længere man forvilder sig ind i den store labyrint af små boder med madvarer, jo færre turister støder man ind i.
Vil man helt om bag kulissen, kan man tilmelde sig et madlavningskursus, hvor man først handler ind sammen med en lokal kok og derefter tilbereder sine egne tapas i et nærliggende køkken.
Bliver man sulten af bodernes indbydende råvarer, kan man gøre et stop ved tapasbaren Pinotxo, der ligger ved indgangen fra La Rambla. Bag den tætpakkede bardisk byder den legendariske ejer, en ældre herre, der lyder samme navn som baren, alle velkommen med et stort smil.
Der er intet menukort, men de catalanske småretter står fremme på bardisken, så man kan lade sig inspirere, og specielt kikærter og forskellige skaldyrstapas kan anbefales.
3. Det antikke og moderne
- Hvad: Mercat Encants
- Hvor: Avinguda Meridiana, 69
- Hvornår: Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 9-20.
- Info: encantsbcn.com
Det er to forskellige verdener, der mødes, når man står blandt interimistiske boder med antikvarer, genbrugstøj og gammel elektronik og spejler sig op i Mercat Encants gyldne tag.
Stedets moderne arkitektur står i skærende kontrast til det store loppemarked, hvor man kan gøre gode fund, men hvor nogle af bodernes udvalg også umiddelbart kan virke mere som gammelt ragelse end charmerende antikvarer.
Men Mercat Encants har masser af charme. Loppemarkedet, der indtil sidste år blev afholdt under åben himmel, er nu rykket ind i arkitekttegnede rammer, og samspillet mellem det moderne og traditionelle skaber en unik stemning.
Madboderne på 2. sal byder ikke høj gastronomi og udvalget består mest af hurtige retter. Men maden kan til gengæld nydes med en flot udsigt ned til det store marked og videre ud over Barcelonas imponerende skyline i baggrunden.
Hvis sulten melder sig under mellem loppefundene, så prøv Bar Fogos catalanske tapas med et glas kold cava eller de friturestege sardiner med den lokale Moritz øl hos Bar Peixet.
4. Det internationale
- Hvad: Mercat Princesa
- Hvor: Carrer Sabateret 1-3
-
Hvornår: Søndag-onsdag kl. 9-midnat.
- Torsdag-lørdag kl. 9 til 01. - Info: mercatprincesa.com
Gemt i et gammelt gotisk palads tæt på Picassomuseet ligger Mercat Princesa på en smal gågade i det trendy område El Born.
Stedet er som en portal til alverdens kulinariske traditioner med 16 forskellige madboder, der tilbyder hurtig og lækker mad fra så vidt forskellige køkkener som det japanske, det italienske og det amerikanske.
Og selvfølgelig er det spanske køkken repræsenteret med et par små tapasbarer, der serverer alt fra det simple patats bravas og mere udfordrende retter.
Maden bestilles ved de forskellige boder og kan nydes ved langbordene i det fælles spiseområde, der udgør centrum af Mercat Princesa.
Priserne er lidt højere end andre steder i byen, men til gengæld byder stedet på en fantastisk variation af madoplevelser, og man kan derfor sagtens besøge Mercat Princesa mere end én gang.
5. Det farverige
- Hvad: Santa Catarina
- Hvor: Avinguda de Francesc cambo 16
-
Hvornår: Mandag kl. 7.30-14.
- Tirsdag, onsdag og lørdag kl. 7.30-15.30.
- Torsdag og fredag kl. 7.30-20.30. - Info: mercatsantacaterina.com
Det er ikke til at se, at Santa Catarina er et af Barcelonas ældste madmarkeder. Stedet blev totalrenoveret for ti år siden og fik bygget det karakteristiske bølgende tag af sekskantede kakler i 67 forskellige farver, der skal symbolisere diversiteten i markedets madvarer.
Det farverige tag kan være lidt svært at se fra jorden, så hvis man virkelig skal iagttage det, kan man gøre det fra toppen af La Seu, katedralen, der ligger tæt ved.
Inde bag det moderne ydre ligger de traditionelle boder med friske råvarer side om side under den stemningsfulde trækonstruktion, der holder det nye tag oppe.
Frisk frugt, fisk, kød, æg og brød af højeste kvalitet sælges fra lokale boder, og det er et perfekt marked til at foretage de daglige indkøb eller gå rundt og mærke det lokale liv og se, hvad de handlende køber ind til middag.
Hvis de store menneskemængder i La Boqueria virker afskrækkende, er Santa Catarina et rigtig godt alternativt for at opleve et klassisk madmarked i Barcelona.