Ifølge Michelin-guiden er der 64 restauranter med Michelin-stjerner i Hong Kong. Og modsat europæiske storbyer, kan man i Hong Kong spise stjernebespækket for helt ned til 30 kr.

8 ½ Otto e Mezzo-Bombana ★★★

Navnet 8½ er kokkens hyldest til sin yndlingsfilminstruktør Federico Fellinis og hans selvbiografiske film fra 1963. I 2012 var restauranten den første italienske restaurant uden for Italien, som modtog tre Michelin-stjerner.

ottoemezzobombana.com

L’Atelier de Joël Robuchon ★★★

Midtpunktet i restauranten er den cirkulære bar, der omslutter det åbne køkken, så nysgerrige kan følge med i madens fremstilling. På menuen er en række franske klassikere med et innovativt twist. Har for fjerde år i træk opnået tre Michelin-stjerner. En 10-retters tasting-menu med bl.a. caviar og trøffel gnocchi koster cirka 1.400 kr.

robuchon.hk

Summer Palace.
Summer Palace. Foto: Victoria Siersbæk
Vis mere

Summer Palace ★★

Restauranten er specialiseret i det kantonesiske køkken og kreerer retter, man formentlig ikke vidste fandtes eller kunne spises. Skal det være lidt mere traditionelt, må man ikke gå glip af Dim Sum – prøv dem eventuelt til frokost, hvis det skal være lidt mindre formelt og man har halvtravlt.

shangri-la.com

Amber ★★

Den fransk-inspirerede restaurant serverer blandt andet fisk fanget og leveret samme dag fra Japan, blå hummere fra Bretagne, tasmanske trøfler og spanske vilde jordbær. Har også en vegetar la carte menu.

amberhongkong.com

The Principal. 
The Principal.  Foto: Victoria Siersbæk
Vis mere

The Principal (europæisk funderet) ★★

Den syvretters menu »the expedition« til cirka 500 kr., som bl.a. indeholder smagsprøver på søpindsvin og kobekød, bærer præg af chefkokkens tur til restauranter på bl.a. Bali og i Indien. Der er mere end 700 slags vin på kortet – fra Slovenien til Israel.

Kam’s Roast Goose (kinesisk) ★

’Roaset goose’ er en Hong Kong specialitet, og det sydlige Kinas modstykke til peking and. Den knasende overflade kombineret med det saftige kød er absolut en oplevelse værd. Hyggelig, uformel stemning, hvor iværksætterånden svæver, som den kun kan gøre det i en nystartet restaurant. Restauranten er en af de nye på listen.

krg.com.hk

Tim Ho Wan.
Tim Ho Wan. Foto: Victoria Siersbæk
Vis mere

Tim Ho Wan ★

Dim Sum specialisten Tim Ho Wan har længe været en af verdens billigste Michelin-restauranter. Et absolut must er restaurantens ’pork buns’. Ingen reservation er mulig, og her er ofte lidt kø, men maden er ventetiden værd. Og det er rørende billigt.

Shop B, C, D, Seaview building No 2-8 Wharf Road, North Point

Yat Lok ★

For under 30 kroner kan du købe dig til en delikat omgang stegte gåsenudler, så der er også råd til denne oplevelse, selv om kreditkortet har været på overarbejde blandt Hong Kongs shoppingmuligheder

34-38 Stanley Street, Central

Tosca.
Tosca. Foto: PR
Vis mere

Tosca ★

Kom på en søndag og gå om bord i en ekstravagant champagnebrunch, mens du lader øjnene gå på vandring i restaurantens fantastiske panoramaudsigt over Victoria Harbour og Hong Kongs hundredvis af skyskrabere. Restauranten er italiensk, så middagskortet er spækket med lækre (men næppe slankende) pastaretter.

ritzcarlton.com/en/Properties/HongKong/Dining/tosca

Nur. 
Nur.  Foto: Victoria Siersbæk
Vis mere

NUR ★

NUR går op i at lave mad, som både smager godt og er nærende. Det betyder, at råvarerne kommer fra de bedste leverandører og landmænd i regionen, og der går højst 48 timer fra råvarerne forlader gården, til de lander på tallerkenen foran restaurantgæsterne.

nur.hk