Den majestætiske greyhound

VHM

Månedens race

Greyhounden er en social og kærlig hund, der ikke bryder sig om at være alene. Den vil være en del af familien og helst i centrum. Det er bare lidt svært at være midtpunkt hjemme hos Hanne Böckhaus – der er nemlig 21 greyhounds om buddet plus alle hendes andre racer.


På Falster ligger et lille, hyggeligt hus, der hedder Toftegaarden. Ud mod vejen vokser farvestrålende sommerblomster, og ved indkørslen står et stort og smukt kastanjetræ, hvorunder to greyhounds lavet af jern vogter.

Det er dog ikke en greyhound, der løber os i møde, men en lille kridhvid dværgpudel. Hanne Böckhaus har nemlig ikke kun greyhounds, men også andre racer – de første, vi møder, er faktisk irske ulvehunde, der står i en indhegning og gør ad de fremmede besøgende – de vil gerne snuse og slikke til vores udstrakte hænder.

Inde fra huset lyder et rabalder, og pludselig står der en hob af greyhounds og hopper og bjæffer ved en tremmedør ved husets vinterhave. En venlig stemme overdøver hundene, og endelig får vi husets ejer at se – Hanne Böckhaus går smilende, men bestemt, gennem den vældige hundeflok, og vi bliver lukket ind i, ja, man fristes til at sige løvens hule, for der er så mange greyhounds og andre hunde – og de er store!

Nysgerrige, ikke agressive

Flere forskellige mynder myldrer snusende rundt omkring os – men de er nysgerrige, ikke aggressive. Det er mest på grund af deres store antal, at man bliver så overvældet.

- Jeg har 29 og en halv hund, griner Hanne – den halve hund er dværgpudlen Sammy. - Men han er kongen. Han holder styr på det hele.

Læs også: En sjælden nordisk perle

Hanne har efterfølgende fået en lille, ny greyhoundhvalp, så nu tæller flokken i alt 31 hunde.

- Jeg kender opdrættere over hele verden, så lille Chris Columbus skal hentes i Letland, hvor de i sin tid har fået en greyhound af mig. Nu skal jeg så have en af deres.

Lynhurtige sofakartofler

Hanne vurderer, at der i alt findes 3-400 greyhounds i Danmark. Langt de fleste bliver brugt til hundevæddeløb – selv om man i Danmark ikke må bruge harer som lokkemiddel, og det derfor slet ikke kan sammenlignes med de ’rigtige’ hundevæddeløb, som Hanne har overværet i Irland.

- Det var lige, så hårene stod op i nakken! Åhhhr! Det er bare sådan, det skal ses – den måde, hundene kaster sig rundt i en fantastisk fart. De er målt til at løbe momentvis 90 km i timen. Der er mine nul og niks til sammenligning, selv om de stadig er imponerende.

Så længe hundene bliver passet og plejet ordentligt, ser Hanne ikke noget galt i, at man bruger dem til væddeløb, for racen elsker at løbe. Alligevel er det ikke en krævende hund, når det kommer til motion.

Læs resten af raceportrættet i Vi med Hund nr. 09/2011, som kan købes i webshoppen.

Læs også:
Den lille hyrdehund med det store hjerte
Den lille, snehvide skønhed

Del