Siksak-øvelsen

Tricks Vi med hund

Påsketricks fra Vi med Hund (Nr. 1)

Kære hundevenner, I skal da have lidt hjemmearbejde i form af hyggetræning til påsken! I dag og de næste tre påskedage bringer vi lidt bonustricks, der ikke var plads til i bladet.


Kære hundevenner,

I skal da have lidt hjemmearbejde i form af hyggetræning til påsken! I dag og de næste tre påskedage bringer vi lidt bonustricks, der ikke var plads til i bladet. Vi lægger ud med 'Siksakøvelsen' i dag og fortsætter med 'Hulahop-tricket', 'Fra ring til arme' og 'Giv mig fem'.

Læs også: Siksak mellem dine ben

Trick 1 til langfredag: Siksak mellem dine ben

Det er fire helt elementære og sjove øvelser, som både børn og voksne kan lære deres hund hjemme i stuen eller i haven. Øvelserne er lige til at gå til – din hund skal ikke kunne noget i forvejen, og alle hunde, uanset størrelse og alder, kan være med.

Inden vi begynder ... Som skrevet før, er der intet, der gør en hund gladere end at få lov til at arbejde sammen med sin fører. I de fire øvelser, der foreslås her, får du og din hund rig mulighed for at arbejde sammen og dermed styrke jeres forhold. Har du ikke tidligere trænet noget med din hund, vil du sikkert opdage, at din hund bliver rigtig glad og i godt humør af det – og det gør du sandsynligvis også.

Der er lagt vægt på, at ingen af de fire øvelser kræver, at din hund kan noget som helst i forvejen andet end at være hund... Samtidig er øvelserne nogen, du kan træne hvor som helst. Det eneste, der forudsættes, er, at du kan samarbejde med din hund, og at du kan finde ud af at motivere den positivt. At motivere positivt vil sige, at du belønner din hund med en godbid og ros hver gang, den gør fremskridt. Og her er det vigtigt at huske, at du skal belønne hunden for hvert evigt eneste fremskridt, den gør.

Trick 1 til langfredag: Siksak mellem dine ben

Pas på ikke at overtræne Disse øvelser er underholdende at træne, og man kan derfor godt komme til at overtræne, simpelt hen fordi det er så sjovt. Pas på med det; hver øvelse skal kun trænes i fire til fem minutter ad gangen. Det kan så ske to-tre gange om dagen, en enkelt gang om dagen eller måske bare en gang eller to om ugen.

Hvor hurtigt din hund lærer øvelsen, afhænger selvfølgelig af, hvor flittigt I træner, men din hund kan sagtens lære en øvelse, også selv om du kun træner den fire til fem minutter om ugen. Det tager selvfølgelig lidt længere tid, før øvelsen er på plads, men det kan godt lade sig gøre.

Når du har fået alle fire tricks, så husk kun at træne en øvelse ad gangen. Først når den enkelte øvelse er på plads, går du videre til den næste. Det skal siges, at den allernemmeste måde at indlære disse øvelser på, er at bruge en klikker – det springer vi dog over ud fra en betragtning om, at øvelsen skal være for alle – også de, der ikke har en klikker. Øvelserne indlæres derfor ved hjælp af ros og godbidder.

Af Anne Egede

Trick 1 til langfredag: Siksak mellem dine ben

Del