Sådan undgår du en aggressiv hund

Knurrende hund

Der kan være flere årsager til, at din hund bliver aggressiv. Læs mere her og lær hvordan du styrer udenom fejlene.


Der kan være flere grunde til, at aggressiv opførsel pludselig kommer frem hos hunde. Måske skyldes det fejl i magtbalancen mellem dig og hund? Eller også skyldes det de spæde tegn, der aldrig blev gjort noget ved, da hunden endnu var hvalp. Der kan kort sagt være flere årsager.

Kilder til aggressive hunde:

Læs også: Hold den ældre hund aktiv

Hunde-aggression kan begynde allerede når hunden er omkring seks uger gammel – i denne alder bør hvalpen være begyndt på at socialisere med andre hunde. Socialiseringen fortsætter, indtil hvalpen er omkring 14 uger gammel, og strækker sig ofte også længere end den periode.

Allerførst må du sørge for at få din hund ud af kurven, når den er otte uger eller ældre. Brug ikke hård disciplin overfor en hvalp, og vær opmærksom på, at den bliver behandlet med største påpasselighed hele tiden. At presse den og råbe ad den i så tidlig en alder kan føre til en aggressiv opførsel hos hunde efter noget tid. Hunden skal jo ganske enkelt opdrages ordentligt for at kunne opføre sig ordentligt blandt andre dyr og mennesker.

Læs også: Forskere: din hund efterligner dig

Rigtig, seriøs aggression kan være forårsaget af forskellige faktorer: Arvelighed og gener er selvfølgelig reelle faktorer. Nogle racer er måske mere aggressive end andre, men dette er jo ikke en ufravigelig kendsgerning. Derudover vil hunde, som ikke bliver holdt rene, have større tilbøjelighed til aggressivitet.

De vigtigste faktorer i udviklingen af aggression blandt hunde er dog uden tvivl: Svære levevilkår, dårlige ejere, ingen socialisering, frygt og overfald af andre hunde – alt dette kan være den sikre vej til en aggressiv hund.

Aggressive tendenser er hos hunden ofte en test af magtbalancen. Du er nødt til at skabe klare grænser og holde hunden indenfor disse. Det skal ske allerede fra den er hvalp, for så undgår du at den overtager magten i hjemmet.

Sådan får du kontrol over de aggressive tendenser:

Hvis din hund er aggressiv efter den er fyldt 14 måneder og indtil den når puberteten, skal der gøres noget ved det med det samme. Sørg for ikke at rose din hund ved aggressiv adfærd eller når den har udvist frygt. Træn din hund til at adlyde ordrer, kontrollér fodringstider og gåtider og sørg for at være en stærk leder for din hund i jeres hjem. Hvis du giver hunden flere friheder, når I er hjemme, vil den udvise større aggression overfor andre.

Hvis hunden udviser aggressivitet når den er i forsvarsposition, kan dette gå ud over bange mennesker ved, at den angriber dem. Dette er fordi hunden ikke blev ordentligt socialiseret fra starten. Hold derfor hunden væk fra børn og deltag i hundelektioner for at socialisere din hund.

Aggressiv adfærd hos hunde er et stort problem, som mange ejere har. Men du kan selv sørge for, at det ikke sker: Giv din hund den bedste start på livet.

Kilde: www.puppydogexpert.com

Del

Magtbalance/dominans?

Skrevet af Tine, Lørdag den 28. maj 2011, 12:29

Det her er nok en af de mest unuancerede artikler jeg længe har læst. Faktisk er det på grænsen til pinligt at kalde sig puppydogexpert, når man tydeligvis har så lidt indblik i de seneste ti/tyve års forskning på hunde området. Kan kun råde folk der læser dette til at afsøge internettet/boghandleren for mere brugbar og forskningsbaseret information, som tager udgangspunkt i at hunden ikke forsøger at tage magten i hjemmet (som om en hund er i stand til at udtænke så komplicerede strategier...)
Og så ville det klæde bt/"vi med hund" at fjerne denne artikel!

Aggresiv hund

Skrevet af Malene, Torsdag den 3. marts 2011, 19:00

Synes måske man skal kigge lidt mere på, hvad der ligger bag agressiviteten. Har hunden smerter? Mange hunde kan blive agressive af dette.
Er der styr på hiarkiet i familien? Det er fuldt ud muligt at have en intakt hanhund (eller flere) hvis bare den ved hvor den hører til. Selvfølgelig kan kastration gøre hunden mindre dominerende, men tror hunden vil få et bedre liv, hvis den får nogle faste rammer. Evt i kombination med en kastration.

Jeg er selv den heldige ejer af to intakte hanhunde, på henholdsvis 3 og 6 år, og har absolut ingen problemer med agressiv adfæld hverken overfor mig, eller andre personer, hverken børn eller voksne.

genetik

Skrevet af maria-theresa kjær Larsen, Tirsdag den 1. februar 2011, 09:14

der er intet der hedder genetisk aggression vil jeg blot understrege derimod er problemet dårlige hundeejere

sara. din hund er ved at være kønsmoden og en kastration vil være en hjælp:) held og lykke og hvis du har flere spørgsmål har vi stort forum på hundeloven-en omme
og muskelhunde skal forblive i danmark på facebook

Ikke helt rigtigt

Skrevet af Henrik, Mandag den 5. september 2011, 11:26

Der er virklig genetik i hundens måde at vise forskellige ting på, også aggression.
Så der er du ikke helt rigtig på den.
Når man kigger på kromosoner så vil en hund med x,yy fremfor x,y have en størrer chance for at være aggressiv, hvis det skulle være tilfældet med x,yyy så er den helt gal, denne form har man vidst i mange år.
Så jo der er helt klart en rød tråd i genetik

agressive hund

Skrevet af sara, Tirsdag den 21. december 2010, 18:43

hej
jeg har en hunde /samojed race , som er 2år gammel. og den er en hanhund. jeg kan godt se den begyndte at viser agressive med andre personer som er en del i familien , fx. snappe, viser tænder .
og jeg ved ikke hvad skal jeg gør for at undgå agressive . jeg vil beholder min hund . jeg har læst på nette´t at hanhunde skal kasterring , for at være mere rolige og ikke viser agressive over for andre mennesker , jeg ved ikk hvad skal jeg gør . hjælp mig , jeg vil have mere råd.... tak sara

brugshund

Skrevet af Henrik, Mandag den 5. september 2011, 11:35

ja en med forstand på den måde din hund viser sig til andre vil helt klart være en god start, men som du skriver så er det ikke aggresion din hund viser.
Det er en samojede,, ?? det første man skal huske når man anskaffer sig en hund er, hvad er dens egenskaber ?? "en labradore ja det er en arbejdshund elsker at hente ting i vandet eller vildt som er skudt og skal hentes" så det er en god hund for natur mennesker som dyrker evt jagt eller bare meget ude i naturen, Carin Terrier, ja den er opdrettet til at finde rotter og vildt i sten varder, den passer nok rigtigt godt på en gård,, hvor passer en samojede ?? Samojeden stammer fra Uralbjergene og blev brugt som vagt og slæde (trækdyr) altså en arbejdshund, jeg ville nok starte med at bruge hunden noget mere, jeg købte til min egen hund saddel tasker fra Ruffwear i usa, min går med disse tasker med oppakning når vi er i skoven, og efter han er begyndt at arbejde og får den bellønning når han så er fri får man en helt anden hund, så tag din samojede ud på arbejde i skoven,

Adfærdskonsulent

Skrevet af Kristina, Onsdag den 27. juli 2011, 14:28

Hej Sara,

Du har brug for at få en uddannet adfærdsrådgiver med dig.
Det kan findes utallige steder, du kan blot google det - men hvis du tager kontakt til en DcH forening, så kan du faktisk få besøg af en adfærdskonsulent gannske gratis. (du skal blot betale få kroner i kørsel)Du behøver ikke engang at være medlem af foreningen.

Prøv fx. at ringe på tlf; 20 32 08 60,

Mvh Kristina