Øvelsen 'Fra ring til arme'

Glædelig påskesøndag, hvor vi i hjemmehyggetræningen er nået til trick nummer 3, som redaktør Anniken fra det norske Vi med Hund kalder 'Fra ring til arme'. Husk at læse de indledende gode råd, der var med trick 1 i forgårs og øvelsen fra i går, 'Hulahop-tricket', som kommer før dette.

Af Anne Egede

Fra ring til arme

Når din hund er sikker på øvelsen (Hulahop-tricket) og glad og tillidsfuld hopper gennem ringen, kan du eventuelt langsomt gå over til (hvis din hund altså ikke er kæmpestor!), at den i stedet for at hoppe gennem en hulahopring springer gennem dine arme, som du har formet til en ring ved at holde fingerspidserne mod hinanden.

Hvis du lærer din hund at springe gennem dine arme, behøver du ikke hulahopringen, når I eventuelt skal optræde med jeres trick, men kan udføre det hvor som helst.

Spriiing

Denne udvidede øvelse påbegynder du med at have hunden på din venstre side. Du holder ringen i din højre hånd og lægger din venstre arm foran ringens nedre kant og siger ”spriiing” til din hund. Hvis øvelsen er indarbejdet rigtigt indtil nu, vil din hund springe over din venstre arm og ind gennem ringen.

Når hunden er helt fortrolig med at springe over din arm og gennem ringen, kan du lægge din højre arm over ringen også, sådan at din ene arm følger ringens nedre del og din anden arm ringens øvre del. Når din hund har prøvet dette nogle gange og springer fint gennem ring og dine – næsten – ringformede arme, kan du fjerne ringen og lade din hund springe gennem dine arme, som du nu har formet til en ring.

Herfra er der bare at finpudse øvelsen, og nu har du og din hund endnu et sjovt trick til at imponere familie og venner.

Læs også: