____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Med nogle enkle snuptag kan du spare cirka 25 procent på din families forsikring. Men mange kan ikke overskue at sætte sig ind i uoverskuelige policer, breve om højere præmier og nye betingelser fra forsikringsselskabet.

Derfor guider B.T. Plus dig nu gennem forsikringsjunglen og hjælper dig til at spare flere tusinde kroner.

Med B.T. Plus får du:
- Guide: Tjek dine forsikringer og spar penge
- Sådan gør du
- Overblik over forsikringerne: Disse skal du have
- Ordbog: Få styr på de svære forsikringsord
- Sådan klager du

B.T. Plus kan også tilbyde disse artikler:

- Spar 20.000 om året: Skift bank og scor kassen
- Stor guide: Lav dit eget testamente
- Få styr på dit boliglån

Med et abonnement på B.T. Plus får du adgang til alle vores guides til en bedre privatøkonomi, test af elektronik og fødevarer, gode råd til et sundt liv og meget mere.



Du kender det. Du orker ikke at læse alle de policer, tjekke alle de priser, selvrisikoens størrelse, dækningsgrad – ja, man kan blive ved med at studere ejendommelige og uforståelige forsikringsord.Men der er ellers sund fornuft i at gå i kødet på policer, priser og betingelser. For alene fra år 2000 til i dag er forsikringspræmierne steget med 60 pct. i faste priser, selv om antallet af policer ikke er vokset væsentligt.

Det er mere end dobbelt så meget som alle andre varer og tjenesteydelser i Danmark, viser et kig i Danmarks Statistiks forbrugerprisindeks.

Med nogle simple og enkle tiltag og overvejelser kan du nemlig spare cirka 25 pct. på dine og din families helt almindelige forsikringer, hvis du ser på prisforskellen mellem den dyreste og den billigste, men ellers stort set enslydende, forsikring.

I tørre kontanter giver det i hvert fald 5.000 kr. til en helt gennemsnitlig familie med de almindelige forsikringsbehov.

Det vurderer flere eksperter på området, som B.T. har talt med.

- Det er svært at få folk til at interessere sig for forsikringer. Det skulle da lige være prisen på dem. Dér bør man i hvert fald spørge sig selv: Hvad får jeg egentlig for pengene, siger Mads Mølgaard, jurist i Forbrugerrådet, med speciale i forsikringsforhold.

Enkle værktøjer

Ifølge ham er der nogle helt enkle værktøjer, man kan tage i brug uden nødvendigvis at nærlæse alt det med småt i de mange forsikringspolicer:

- Du skal først og fremmest gå ind på Forsikringsguiden og dér sammenligne priser og selvrisikoens størrelse. Dernæst skal du undersøge, hvor mange klager et selskab får – og hvor mange der får medhold i klagerne, samt selvfølgelig selskabernes popularitet. Med de fire enkle punkter in mente kan du faktisk finde de forsikringer, der passer til dig og din pris. For de fleste familier har faktisk helt almindelige standardbehov, hvad angår forsikringer, forklarer Mads Mølgaard.



Tænk i samlerabatter

Når du så har fundet de bedste bud på markedet, kan du begynde at tænke på eventuelt at samle dine forsikringer ét sted. De fleste selskaber vil nemlig have kunder i butikken, og derfor giver de samlerabatter, hvis du lægger alle dine forsikringer ét sted. Det vil typisk give en rabat på mellem 10 og 20 pct. på den oprindelige pris.

- Så er forsikringsselskaber jo også til at forhandle med. Måske ikke så meget på selve prisen, men på hvad du kan få oveni af ekstra dækning eksempelvis, mener juristen fra Forbrugerrådet og fortsætter:

- Men her skal du selvfølgelig også gå ind og sammenligne samlerabatter fra de forskellige selskaber.

- Og så gør det selvfølgelig ikke noget, at du lige gør opmærksom på, at du altså også er i kontakt med andre forsikringsselskaber, slutter forbruger-juristen.



B.T. Plus kan også tilbyde disse artikler:


- Spar 20.000 om året: Skift bank og scor kassen
- Stor guide: Lav dit eget testamente
- Få styr på dit boliglån

Med et abonnement på B.T. Plus får du adgang til alle vores guides til en bedre privatøkonomi, test af elektronik og fødevarer, gode råd til et sundt liv og meget mere.