Et gennemsnitligt ægtepar kan forsøde seniortilværelsen med omkring 255.000 kr. mere i hånden ved at få lagt en plan for, hvordan deres pensioner skal udbetales. Her får du eksperternes bedste råd til en nedsparingsplan, så du kan få den bedste pensionisttilværelse.

Nærmer pensionsalderen sig, kan der være mange ekstra penge at hente ved at søge rådgivning om, hvordan man får mest ud af de midler, man har til rådighed i alderdommen. Det er nemlig langtfra ligegyldigt, i hvilken rækkefølge man bruger pengene.

Solrejser, teaterforestillinger, gourmetmiddage og Tivoli-ture med børnebørnene. Mange kan nemt få råd til alt det sjove uden at skulle lægge flere penge til side til den tredje alder. Det kræver "bare" den rigtige nedsparingsplan.

Opret abonnement på BT PLUS og læs, hvordan du bedst planlægger dine pensionsudbetalinger.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Nærmer pensionsalderen sig, kan der være mange ekstra penge at hente ved at søge rådgivning om, hvordan man får mest ud af de midler, man har til rådighed i alderdommen. Det er nemlig langtfra ligegyldigt, i hvilken rækkefølge man bruger pengene.

Solrejser, teaterforestillinger, gourmetmiddage og Tivoli-ture med børnebørnene. Mange kan nemt få råd til alt det sjove uden at skulle lægge flere penge til side til den tredje alder. En ny analyse fra pensionsselskabet Skandia viser, at et gennemsnitligt ægtepar i en ejerbolig kan få 255.000 kr. mere udbetalt ved at få lagt et budget for pensionisttilværelsen, hvor formue og friværdi tænkes ind. Det kaldes en nedsparingsplan. Ved at se på den samlede økonomi efter pensioneringstidspunktet tilrettelægges udbetalingerne på en måde, så man slipper så billigt som muligt i skat og samtidig undgår, at opsparingen bliver ædt op af modregning i de offentlige ydelser.
- Det er ikke et spørgsmål om at spekulere i offentlige ydelser. Det handler om at sikre et optimalt forløb i udbetalingerne, så man ikke ender i den gruppe, hvor det nærmest koster én penge, at man har sparet op, siger markedsdirektør Jørgen Leschly Thorsted, Skandia.
Det er dog de færreste almindelige danskere, der er i stand til at gennemskue, hvordan den nød skal knækkes. Derfor bør alle kontakte en pensionsrådgiver og få lagt en nedsparingsplan, når de nærmer sig pensionsalderen, lyder opfordringen fra både Skandia og Ældre Sagen. Man kan nemlig ikke regne med, at man automatisk bliver indkaldt til en samtale i banken eller pensionsselskabet.

Få en samtale


Ifølge analysen fra Skandia er det kun knap 30 pct. af dem, som er gået på pension, der svarer ja til, at de har fået tilbudt en samtale. 53 pct. svarer ’nej’, mens 18 pct. svarer ’ved ikke’. Blandt danskere over 55 år, der stadig er i arbejde, er det omkring hver anden, der er blevet inviteret til en snak om, hvordan deres økonomiske situation tegner sig i den tredje alder.
- Når så mange kommende pensionister ikke har talt med deres pensionsselskab om deres egen og partnerens fælles pensionsøkonomi, er der grund til at frygte, at alt for mange får for lidt ud af deres opsparinger. Eller at de risikerer en negativ overraskelse, når de tror, at de skal til at leve det søde pensionistliv. Det synes jeg ikke, at vi (pensionsbranchen, red.) kan være bekendt, siger Jørgen Leschly Thorsted.

Bedre rådgivning


Skandia har derfor sat fokus på at styrke rådgivningen til de kunder, der snart skal pensioneres. Og det er selskabet ifølge Ældre Sagen ikke ene om:
- Flere er begyndt at tage fat i folk lige omkring det tidspunkt, de skal på pension, for at tilbyde rådgivning. Det er en udmærket ting. Godt nok koster det nogle penge, som i sidste ende bliver pålagt kunderne. Men det kan være godt at få noget vejledning for at få et overblik over sin økonomi. Og fordi der er et samspil mellem skat og de sociale ydelser, der gør, at man kan få nogle flere penge ud af det, siger seniorkonsulent Claus Blendstrup.

 

Skeptiske danskere


Han tror dog, at mange vil sige nej til en samtale, fordi der generelt er en vis skepsis over for finansielle rådgivere.
- Selvfølgelig skal man huske, at de ikke kun er rådgivere, men også sælgere. Men derfor kan de godt give gode råd om, hvad der er bedst for kunden. De kender trods alt reglerne, der kan være meget indviklede, siger seniorkonsulent Claus Blendstrup, som alternativt opfordrer til, at man søger uvildig rådgivning.

KLIK og se, hvordan du får mest ud af din pension. Her er et eksempel på en nedsparingsplan for et gennemsnitligt ægtepar.

  

 

  

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.