Waterfront brugte eks-minister til at skaffe fortrolige oplysninger

Pr-bureauet Waterfront brugte en tidligere minister til at skaffe hemmelige oplysninger om regeringen til DSB, viser e-mail fra Waterfront-direktør.

DSBs pr-bureau, Waterfront, brugte en tidligere minister til at skaffe fortrolige oplysninger til DSB om regeringens forhandlinger om betalingsringen i København. Oplysningerne skulle bruges til at favorisere DSBs forhandlingsposition. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Avisen er kommet i besiddelse af en e-mail fra januar sidste år, som er sendt af Waterfront-direktør Lars Poulsen til DSBs underdirektører, Claus Klitholm og Peder Nedergaard Nielsen.

- Jeg har fået en fortrolig opdatering fra Finansministeriet vedr. forhandlingerne om at få betalingsringen til at falde på plads. Oplysningerne er fremkommet via en personlig kontakt til en tidligere minister, og den lukker, hvis vi misbruger den, skrev Lars Poulsen ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: SF: DSB bryder »alle normer for god embedsførelse«

Professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Peter Munk Christiansen vurderer, at DSB og Waterfront er gået for langt.

- Et ministerium og en minister har ret til at have deres egne overvejelser, og her bør en tidligere minister ikke udnytte embedsværket til at skaffe sig mulige fortrolige oplysninger. Og så er det sådan set ligegyldigt, om det er til DSB eller til en anden virksomhed. Det, mener jeg, er at gå over stregen i sådan en lobbyismevirksomhed, siger han til avisen.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), er chokeret.

- Det er chokerende, at DSB har brugt skattepenge på at spionere mod regeringen. Hvis det virkelig er rigtigt, er det jo helt absurd, siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Lars Poulsen oplyser til avisen, at han ikke ønsker at udtale sig om sagen, da den er omfattet af den advokatundersøgelse, DSB netop har sat i gang. Heller ikke DSB ønsker at kommentere oplysningerne.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08