Wammen vil have flere danskere ansat i EU

Torsdag præsenterer europaminister Nicolai Wammen (S) et nyt initiativ, der skal bidrage til at vende den nuværende udvikling, hvor antallet af danskere i EUs institutioner er markant faldende.

»Vi danskere er gode til at øve indflydelse på de beslutninger, der træffes i EU. Vi varetager vores interesser på alle niveauer. En af de vigtige måder at få indflydelse på er at have danskere centralt placeret i EUs institutioner. Det er afgørende at have centralt placerede embedsmænd, som kender Danmark og har forståelse for vores sager,« siger Nicolai Wammen.

Danmark er i dag repræsenteret i EUs institutioner med 1,6 procent, hvilket afspejler befolkningens størrelse, vores stemmevægt i Ministerrådet og antallet af danske medlemmer af Europa-Parlamentet.

Læs også: Her er listen: De 76 heldige danske EU-embedsmænd

Læs også: Tjener mere end Thorning: Så vild er lønfesten for EU-chefer

Men da billedet gradvist rykkes som følge af forestående pensioneringer samtidig med, at stadig færre danskere søger mod EU-institutionerne, er der inden for en kortere årrække en betydelig risiko for dansk underrepræsentation i EU og dermed svækkede muligheder for indsigt og indflydelse, forklarer europaministeren.

»Med tanke på hvor meget EU fylder i Danmark, er det en udvikling, jeg tager meget alvorligt,« siger han.

Nicolai Wammen nedsætter derfor en taskforce under ledelse af tidligere danske landbrugskommissær Mariann Fischer Boel, der skal forsøge at vende udviklingen. Taskforcen vil desuden have studenterrepræsentanter, danskere der er ansat i EU-institutionerne samt repræsentanter fra blandt andet DJØF, DI og andre ministerier. Resultatet af arbejdet skal præsenteres inden udgangen af 2013.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08