Vrede hos Enhedslisten: Klokkeklart løftebrud af regeringen

Regeringen begår endnu et løftebrud med onsdagens aftale om et nyt sygedagpenge-system, mener Enhedslisten, der som det eneste parti står uden for aftalen.

Regeringen begår med onsdagens aftale om en sygedagpengereform endnu et løftebrud og svigter de sygdomsramte, lyder det fra Enhedslisten, der som eneste parti ikke er med i aftalen.

Ifølge partiets beskæftigelsesordfører Finn Sørensen (Ø) betyder aftalen med de borgerlige partier, at mange mennesker ramt af sygdom fremover mister deres sygedagpenge allerede efter fem måneder i stedet for som i dag efter et år og herefter vil skulle leve af en langt lavere ydelse.

»Regeringen gik til valg på at afskaffe varighedsbegrænsningen på sygedagpenge. Men nu forkorter de i stedet den periode hvor man kan modtage sygedagpenge, så man falder ud på en langt lavere ydelse allerede efter fem måneder. Det er et klokkeklart løftebrud fra regeringens side,« skriver Finn Sørensen i en pressemeddelelse.

Han mener, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fordrejer virkeligheden, når hun giver udtryk for at regeringen med aftalen afskaffer varighedsbegrænsningen.

»Det er selvfølgelig positivt for dem, der ikke er berettiget til kontanthjælp, at de fremover vil kunne modtage en ydelse når de mister sygedagpengene. Men der er jo tale om en langt lavere ydelse end sygedagpengene. Så det har intet at gøre med at afskaffe varighedsbegrænsningen på sygedagpenge, som man lovede inden valget. Tværtimod vil man fremover miste sygedagpengene allerede efter fem måneder,« siger han.

Læs også: